הוראות הכנה
מרכיבים
650 גר' סלומון טרי
1 בצל
1 גזר
1 פלפל אדום
1 פלפל צהוב
1 שורש פטרוזיליה
1 זוקיני ירוק
1 זוקיני צהוב
1 ליטר מיץ עגבניות טרי
1 כף רסק עגבניות
2 שני שום קצוצות
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה מתוקה
מלח , פלפל גרוס
חופן פטרוזיליה קצוצה
80 גרם גבינת טופו קשה
1 לימון
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפיה ל-180 מעלות צלסיוס.
חותכים את הירקות לחתיכות קטנות (1X1 ס"מ), מאדים במעט שמן זית כ- 5 דקות. מוסיפים את השום, התבלינים, רסק העגבניות ומיץ העגבניות ומאדים כדקה נוספת. מבשלים על להבה נמוכה כ-½ שעה.
חותכים את הסלומון ל 4 מנות וצורבים על הגריל כ-2 דקות מכל צדדיו ומכניסים לתנור (180 מעלות) לאפיה כ- 6 דקות.
הרכבת המנה:
מניחים במרכז הצלחת את תבשיל הרטטוי , מעליו את סטייק הסלומון ומסביב את רוטב העגבניות של הרטטוי. מגרדים מעט מגבינת הטופו , בעזרת פומפיה ומפזרים פטרוזיליה קצוצה.
אפשר להוסיף מעט מלפפון מסולסל.
מגיש:
מקור: השף רונן כהן ממסעדת פסיפיק
שתף את המתכון
