הוראות הכנה
מרכיבים
750 גרם צלי בקר שלם (הכוונה לא לחתוך לסטייקים אלא להשאירו שלם)
5 כפות קמח
2 כפות שמן
2 בצלים חתוכים גס
2 שיניי שום כתושות
1.5 כוסות בירה לבנה
1/4 כוס מרק עוף צח
2 גזרים מקולפים וחתוכים לפרוסות
1/4 כף אגוזים קלויים וטחונים
1/2 כפית סוכר
3 כפות רסק עגבניות
2 כפיות חומץ
1 עלה דפנה
2 סלסלאות פטריות שמפניון טריות (לא הכרחי)
אופן ההכנה
את הפטריות יש לשטוף ולסנן היטב מנוזלים. בינתיים מערבבים 3 כפות קמח עם מלח ופלפל ומצפים את הבשר מכל צדדיו ומטגנים קלות ל"סגירה" ומניחים בתבנית פיירקס או תבנית רגילה. באותה מחבת שטיגנו בה את הבשר אנו מטגנים את הבצל והשום עד להזהבה לאחר מכן מוסיפים את 2 כפות הקמח הנותרות וממשיכים לבשל עוד בערך כדקה ואז מוסיפים את הבירה ואת המרק בהדרגה תוך כדי ערבוב ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מוסיפים את שאר המרכיבים מלבד הפיטריות. יוצקים את הרוטב על הבשר ומכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה כשעה וחצי עד שעתיים. לאחר מכן מוציאים את התבנית מהתנור, מפזרים מעל את הפטריות עוטפים שוב בנייר אלומיניום וממשיכים לאפות עוד כשעה נוספת. בגמר האפייה יש להמתין כ-5 עד 10 דקות עד שהבשר יגיר את נוזליו ורק אז לחתוך את הבשר לפרוסות דקות.
מגיש:
מקור: אקוודור
שתף את המתכון
