חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


צלי בקר בירקות שורש
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

צלי בקר בירקות שורש
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
ראש שום גדול, קלוף מחולק לשיניים וקלוף
1 ק"ג פילה מדומה
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
שמן לטיגון
4 בצלים, חתוכים לפלחים
1 ראש סלרי, קלוף וחתוך לשמיניות
2 ראשי לפת, קלופים וחתוכים לשמיניות
2 גזרים, קלופים ופרוסים
2 גבעולי כרישה, פרוסים לטבעות עבות (החלק הלבן בלבד)
½ בקבוק יין לבן יבש
2-3 ענפי רוזמרין
6 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחצויים
אופן ההכנה
1. חוצים 6 שיני שום לאורכן. בעזרת סכין קטנה יוצרים חריצים בכמה מקומות בנתח הבשר ותוקעים בהם את שיני השום.
2. מעסים את הנתח בתערובת של פלפל ומלח.
3. מחממים שמן בסיר רחב וכבד ומטגנים תוך כדי ערבוב את כל הירקות, מלבד תפוחי האדמה ,כ- 5 דקות. מוציאים ושומרים בצד.
4. מוסיפים, עוד שמן אם יש צורך, ומשחימים היטב את נתח הבשר מכל צדדיו. מוסיפים את הירקות, מתבלים, מוסיפים כוס יין ואת הרוזמרין. מביאים לרתיחה.
5. מנמיכים את הלהבה, מכסים וממשיכים לבשל על אש קטנה כשעתיים. את שאר היין מוסיפים במהלך הבישול. אם יש צורך אפשר להוסיף מעט מים.
6. כחצי שעה לפני סיום הבישול מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים עד שהם רכים מאוד.
7. מגישים את הצלי חם, עם הירקות. אפשר גם להגיש קר- ללא הירקות, עם לחם, חרדל ומלפפון חמוץ.
מגיש: קיבי
מקור: סמבירא
שתף את המתכון