חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק שעועית משגע
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק שעועית משגע
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג שעועית לבנה קטנה - להשרות כל הלילה (רצוי להחליף את המים מדי פעם)
3-2 גזרים קצוצים
בצל גדול קצוץ
2 גבעולי סלרי קצוצים
החלק הלבן של הכרישה קצוץ
4-3 שיני שום כתושות
לאדות את הכל 4-3 דקות בשמן זית בתוך סיר גדול וכבד.
קופסא גדולה של עגבניות מרוסקות - להוסיף ולאדות עוד כמה דקות.
2 כפות גדושות א.מרק (עוף/בשר)
3-2 גבעולי רוזמרין
אופן ההכנה
להוסיף לסיר + השעועית ולכסות במים רותחים (5 ס"מ מעל השעועית). מבשלים שעה, שעתיים עד שהשעועית מתרככת לגמרי.
מוציאים את הרוזמרין ומעבירים לבלנדר 2/3 מהירקות והשעועית, טוחנים ומחזירים לסיר (אפשר גם עם מוט בלנדר בתוך הסיר , אבל אז יש לשים לב לא לטחון יותר מדי) מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול.
ממשיכים בבישול על אש קטנה ומערבבים מדי פעם, כדי שהשעועית לא תישרף.
בהגשה בוזקים שמן זית + פרמזן / קשקבל
מגיש: amitsur
מקור: בת' איילון
שתף את המתכון