הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג שעועית לבנה קטנה - להשרות כל הלילה (רצוי להחליף את המים מדי פעם)
3-2 גזרים קצוצים
בצל גדול קצוץ
2 גבעולי סלרי קצוצים
החלק הלבן של הכרישה קצוץ
4-3 שיני שום כתושות
לאדות את הכל 4-3 דקות בשמן זית בתוך סיר גדול וכבד.
קופסא גדולה של עגבניות מרוסקות - להוסיף ולאדות עוד כמה דקות.
2 כפות גדושות א.מרק (עוף/בשר)
3-2 גבעולי רוזמרין
אופן ההכנה
להוסיף לסיר + השעועית ולכסות במים רותחים (5 ס"מ מעל השעועית). מבשלים שעה, שעתיים עד שהשעועית מתרככת לגמרי.
מוציאים את הרוזמרין ומעבירים לבלנדר 2/3 מהירקות והשעועית, טוחנים ומחזירים לסיר (אפשר גם עם מוט בלנדר בתוך הסיר , אבל אז יש לשים לב לא לטחון יותר מדי) מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול.
ממשיכים בבישול על אש קטנה ומערבבים מדי פעם, כדי שהשעועית לא תישרף.
בהגשה בוזקים שמן זית + פרמזן / קשקבל
מגיש:
מקור: בת' איילון
שתף את המתכון
