הוראות הכנה
מרכיבים
2 ראשי סלרי/כרפס
4 גזרים
לרוטב:
1 כוס מים
2 כפות שמן זית
מלח
שליש כוס סוכר
זרעי כוסברה(קוריאנדר)
מסמרי ציפורן
מיץ מ- 2 לימונים
אופן ההכנה
רוחצים, קולפים ופורסים את ראשי הסלרי (קולפים בחוכמה:פורסים אותו דק ומסירים את הקליפה). חולטים במים חמים עם מיץ לימון.
רוחצים, מקלפים ופורסים את הגזר.
שמים בקערה את השמן, המים, מיץ הלימון, המלח גרגרי הפלפל, הסוכר, זרעי הכוסברה, מוסיפים את הסלרי והגזר הפרוסים.
מכסים ומבשלים על אש קטנה, עד שהם עשויים קמעה (כחצי שעה). מוציאים את הירקות בכף מחוררת ועורכים על כלי הגשה.
מסננים את הנוזל, מבשלים אותו על אש קטנה, עד שמחציתו מתאדה, ויוצקים על הגזר והסלרי.
מצננים לפני ההגשה.
מגיש:
מקור: שוש מדינה
שתף את המתכון
