הוראות הכנה
מרכיבים
רבע כוס רכז תפוחים קפוא
כף דבש
4 טיפות תמצית וניל
4 טיפות תמצית שקדים
4 טיפות תמצית רום או רום כהה
4 בננות גדולות, קלופות ופרוסות
נייר אפייה או רדיד אלומיניום
עלי נענע לעיטור
אופן ההכנה
מחממים תנור לחום גבוה ( 210 מעלות צלסיוס) .
טורפים את מיץ התפוזים עם הדבש ועם התמציות בקערה קטנה . מניחים בצד .
גוזרים 8 לבבות נייר באורך 25 ס"מ וברוחב 25 ס"מ . מסדרים בננה אחת פרוסה במרכז כל לב , ויוצקים עליה כף מתערובת התפוזים . מניחים לב נייר שני מעל הבננה , ומקפידים שיחפוף במדויק את הלב הראשון . מצמידים יחד את שולי הלבבות , ומקפלים 3- 4 קיפולים קטנים לכיוון המרכז , כדי ליצור אריזה אטומה לאוויר . מכינים עוד 3 לבבות באותה דרך .
מעבירים את הלבבות לתבנית אפייה גדולה , ואופים במשך 7- 10 דקות . אם אטמתם היטב את האריזות , הלבבות יתנפחו במהלך האפייה .
מעבירים את הלבבות לצלחות הגשה אישיות . ממש לפני ההגשה עושים חתך דמוי צלב במרכז הלב העליון ופותחים . מעטרים בעלה נענע ומגישים מייד . אוכלים את הבננות ישר מתוך לבבות הנייר .
מגיש:
מקור: טבע הרפוי מאכלי בריאות
שתף את המתכון
