הוראות הכנה
מרכיבים
שוקי עוף כמספר הסועדים, לסדרם באופן שיהוו שכבה אחת אחידה בקדירה או בפיירקס.
בטטות קלופות וחתוכות לקוביות
סילאן
שמן זית
1. ראש שום לא קלוף חצוי
1. צרור בצל ירוק נקי (רק החלק הלבן)
פלפל לבן
ג'ינג'ר מגורר
אגוז מוסקט
טימין
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפיה ל-200 מעלות צלסיוס.
1. לבשל את קוביות הבטטות חצי בישול, לסנן ולייבש.
2. לתבל את הבטטות בסילאן,שמן זית,פלפל לבן,ג'ינג'ר (אפשר אבקת ג'ינג'ר) ואגוז מוסקט,לערבב כך שהחומרים יצפו בקלות את הבטטות, להניח על תחתית הקדירה.
3.להניח את הבצל הירוק מעל הבטטות.
4. למרוח את שוקי העוף בסילאן, להניח על הבטטות בשכבה אחידה,להניח ביניהם את ראש השום החצוי.
5. לזלף שמן זית, לפזר פלפל לבן וטימין.
6.להכניס לתנור חם בחום של 200 מעלות צלסיוס.
במהלך האפייה יש לסובב את העוף מידי פעם.
ניתן להוסיף מעט יין אדום יבש לרוטב עשיר יותר.
ניתן להוסיף גרידת תפוז לטעם תפוזי יותר.
האפייה אורכת כשעה לערך.
מגיש:
מקור: אשת פוטיפר
שתף את המתכון
