הוראות הכנה
מרכיבים
6 פילטים של דג דניס
2 כפות קמח
180 גרם גרגירי רימון
1/2 1 כוסות יין מרלו איכותי
1/2 כפות שמן זית
1 כפית גדושה סוכר
צרור עלי רוקט
צרור גבעולי עירית
רצועות מקליפת לימון
מלח, פלפל, מלח גס ופלפל גרוס
אופן ההכנה
חותכים את הפילטים באלכסון ליצירת שני משולשים.
לקמח את הצד של העור ולנער אותו מעודפי הקמח.
את הצד השני של הדג לתבל במלח ופלפל.
לצרוב את הדגים במחבת טפלון עם שמן זית חם, כשתי דקות מכל צד.
להוציא את הדגים מהמחבת.
להכניס למחבת את גרגירי הרימון, היין והסוכר, ולבשל עד שהיין מצטמצם לכשליש מהכמות.
להגשה: מניחים על צלחת ההגשה מחצית מהדג, יוצקים מעלי כף מגרגירי הרימון, מעליהם מניחים את המחצית השניה של הדג, ועליו שוב את גרגירי הרימון והרוטב.
בקערה מערבבים רוקט קצוץ גס עם גבעולי עירית חתוכים גס, רצועות לימון וכף שמן זית.
מתבלים את הסלט במלח גס, בפלפל גרוס וכמה טיפות לימון, והניחו חופן ממנו על כל מנת דג.
מגיש:
מקור: אבשלום אטיאס למנטה
שתף את המתכון
