חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עופיונים במילוי ירקות מתקתקים ופירות יבשים בציפוי שזיפים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עופיונים במילוי ירקות מתקתקים ופירות יבשים בציפוי שזיפים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
עופיונים, רחוצים ויבשים, מנוגבים בעזרת נייר סופג
החומרים הדרושים להכנת המילוי:
1 גזר קוביות קטנות, או מגורר בפומפייה
6-8 פטריות שמפניון רבעים
1 שורש פטרוזיליה קוביות קטנות, או מגורר בפומפייה
1 בטטה בינונית קוביות קטנות
2 גבעולי סלרי קוביות קטנות
8-10 משמשים מיובשים פרוסות
6-8 שזיפים מיובשים פרוסות
1 בצל קוביות קטנות
1/2 כוס יין אדום
3 גבעולי רוזמרין, עלים מופרדים
חופן עלי נענע קצוצים
חופן עלי שמיר קצוצים
1/2 כפית מלח
3 כפות שמן זית
לרוטב:
4 כפות מעדן שזיף 100% פרי "יד מרדכי"
2 כפות שמן זית
3 כפות דבש מפרחי אקליפטוס או דבש מפרחי בר
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית מלח גס
חוט קשירה לעופיונים
אופן ההכנה
במחבת רחבה או סיר שטוח מחממים מעט שמן זית לטיגון. מוסיפים קוביות בצל ומערבבים עד הזהבה קלה.
מוסיפים גזר, ומערבבים כדקה, מוסיפים פלפל, מלח, שורש פטרוזילה, פטריות ובטטה, ומערבבים עוד כ-5 דקות.
מוסיפים יין לירקות ומניחים להצטמצם ללא מכסה.
מוסיפים 1/2 כוס מים, מכסים ומנמיכים להבה, מניחים לבישול רבע שעה.
מוסיפים לירקות סלרי, שזיפים, משמש, נענע, שמיר, מערבבים עוד מספר שניות ומכבים את האש.
כשהתערובת מתקררת מעט, ממלאים בה את העופיונים. מצמידים את השוקיים וקושרים בעזרת חוט.
הכנת הרוטב:
מחממים בסיר קטן את כל חומרי הרוטב
מגיש: יוסף ל
מקור: המתכון באדיבות יד מרדכי
שתף את המתכון