הוראות הכנה
מרכיבים
300 גרם נתח סטייק אנטריקוט משובח
200 מ"ל יין מרלו
40 גרם חמאה
1/4 כוס שמן זית
50 מ"ל ברנדי
1/2 כוס ציר בקר
2 כוס ירקות שורש חתוכים לקוביות (שורש פטרוזיליה, סלרי, גזר ובצל)
1/2 סלסלה פטריות חורש
1 כוס פירות יבשים (משמשים, שזיפים ופפאייה)
מלח, פלפל טחון, סוכר
אופן ההכנה
1. יום לפני ההכנה, משרים את הבשר ביין ומניחים במקרר. למחרת מסננים את הבשר ושומרים את היין בצד.
2. מחממים מחבת כבדה עם 2 כפות שמן. כשהמחבת חמה מאוד ומתחילה לעשן צולים את הסטיק חצי דקה מכל צד, מתבלים במלח פלפל ומניחים בצד.
3. שופכים למחבת החמה חצי מכמות היין (שהבשר היה שרוי בו) ומנקים איתו את שאריות הבשר שנדבקו.
4. מוסיפים את החמאה את הירקות, וכשהם מזהיבים מוסיפים שן שום ופטריות וממשיכים להקפיץ.
5. מוסיפים את הפירות היבשים הקצוצים, את היין הנותר, הברנדי והציר ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם לחצי הכמות.
6. טועמים ומשפרים טעם בעזרת מלח או סוכר.
7. שמים את הנתח בתוך הרוטב סוגרים את המכסה ומבשלים בערך 4 דק' מכל צד לדרגת צלייה מדיום.
אפשר להגיש לבד או עם תוספת של אורז או פירה.
מגיש:
מקור: המתכון באדיבות מסעדת קויאה, משמר השרון
שתף את המתכון
