הוראות הכנה
מרכיבים
1-ק"ג כבדי עוף מנוקים ושטופים{לשומרי כשרות, לצלות בתוספת מלח מעל אש גלויה על רשת
מיוחדת לצליה}.
1/2-ק"ג חלמוני עוף{ניתן להשיג ברשתות שיווק }מנוקים מקרום שטופים וחצויים.
4-בצלים גדולים חתוכים לטבעות.
1/4-ק"ג פטריות שמפניון טריות שטופות וחתוכות גס.
צרור- פטרוזיליה טריה וקצוצה.
1/2-כוס שמן קנולה/תירס/סויה.
1-כפית מלח.
1/2-כפית פלפל שחור גרוס.
1/4-כפית פלפל שחור טחון.
1-כף פפריקה מתוקה.
1-כוס מים.
אופן ההכנה
בסיר בישול לצקת חצי מכמות השמן,להוסיף את הכבד {אפשר לחתוך לחתיכות קטנות יותר אם רוצים למילוי}ולטגן כ10 דקות..להעביר לכלי אחר.
בשמן הנותר לטגן את החלמונים כ 15-20 דקות,להעביר גם לכלי אחר.
לטגן את הפטריות כ15 דקות וגם להעביר.
להוסיף את השמן הנותר ולטגן עד להשחמה את טבעות הבצל..להוסיף לסיר את הכבד,חלמונים והפטריות,להוסיף את התבלינים והמים,לערבב טוב ולבשל כחצי שעה עד שהרוטב מסמיך.
לכבות את האש,להוסיף פטרוזיליה קצוצה ולערבב בעדינות.
טעים בתוספת אורז.
הערה..אם המנה מיועדת למילוי לא להוסיף מים,רק לערבב הכל יחד ולהמשיך לטגן עוד 10 דקות..להוסיף פטרוזיליה ולמלא.
מגיש:
מקור: גרוזיני
שתף את המתכון
