הוראות הכנה
מרכיבים
3/4 כוס שומן עוף, חתוך לחתיכות קטנות
1/2 ק"ג כבדי עוף או כבד אווז
1 בצל
מלח ופלפל לפי הטעם
1/4 כפית ציפורן טחונה
1/2 1 כפיות אבקת חרדל
1/4 כפית ממרח אנשובי
2 כפות ברנדי
לציפוי ג'לטין:
1 כוס מים
1/2 כוס יין אדום מתוק
2 כפות קוניאק
2 כפות מיץ לימון
קורט מלח
14 גרם ג'לטין
1/4 כוס מים קרים
אופן ההכנה
משמנים תבנית אינגליש קייק ומרפדים אותה ביריעת פלסטיק.
ממיסים בסיר, על אש נמוכה, את שומן העוף עד שיימס כולו.
מטגנים את הבצל עד שיזהיב, מוציאים ואח"כ מטגנים את הכבדים בזהירות לא לחרוך.
מכניסים הכל למעבד מזון: כבדים והבצל המטוגן, השומן, התבלינים האנשובי והברנדי ומערבבים היטב. מעבירים את התערובת לבתנית ומשטחים אותה לשכבה אחידה. מכסים היטב בניילון נצמד ומקררים לפחות שעתיים. הופכים על צלחת הגשה ומסירים את יריעת הפלסטיק.
אם רוצים ויש עוד כוח מכינים ציפוי ג'לטין:
בסיר קטן מרתיחים את המים, היין, הקוניאק, מיץ הלימון והמלח.
מערבבים את הג'לטין בכוס עם 1/4 כוס מים קרים לבלילה חלקה. מוספים לסיר ומערבבים עד שהג'לטין נמס. מצננים מעט ולפני שהג'לטין נקרש, טובלים בו מברשת ומברישים את הפטה. חוזרים על פעולת הציפוי פעמיים. מפזרים למעלה פלפל כתוש גס, ומברישים שוב בג'לטין.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
