חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פאטה כבד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פאטה כבד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
3/4 כוס שומן עוף, חתוך לחתיכות קטנות
1/2 ק"ג כבדי עוף או כבד אווז
1 בצל
מלח ופלפל לפי הטעם
1/4 כפית ציפורן טחונה
1/2 1 כפיות אבקת חרדל
1/4 כפית ממרח אנשובי
2 כפות ברנדי
לציפוי ג'לטין:
1 כוס מים
1/2 כוס יין אדום מתוק
2 כפות קוניאק
2 כפות מיץ לימון
קורט מלח
14 גרם ג'לטין
1/4 כוס מים קרים
אופן ההכנה
משמנים תבנית אינגליש קייק ומרפדים אותה ביריעת פלסטיק.
ממיסים בסיר, על אש נמוכה, את שומן העוף עד שיימס כולו.
מטגנים את הבצל עד שיזהיב, מוציאים ואח"כ מטגנים את הכבדים בזהירות לא לחרוך.
מכניסים הכל למעבד מזון: כבדים והבצל המטוגן, השומן, התבלינים האנשובי והברנדי ומערבבים היטב. מעבירים את התערובת לבתנית ומשטחים אותה לשכבה אחידה. מכסים היטב בניילון נצמד ומקררים לפחות שעתיים. הופכים על צלחת הגשה ומסירים את יריעת הפלסטיק.
אם רוצים ויש עוד כוח מכינים ציפוי ג'לטין:
בסיר קטן מרתיחים את המים, היין, הקוניאק, מיץ הלימון והמלח.
מערבבים את הג'לטין בכוס עם 1/4 כוס מים קרים לבלילה חלקה. מוספים לסיר ומערבבים עד שהג'לטין נמס. מצננים מעט ולפני שהג'לטין נקרש, טובלים בו מברשת ומברישים את הפטה. חוזרים על פעולת הציפוי פעמיים. מפזרים למעלה פלפל כתוש גס, ומברישים שוב בג'לטין.
מגיש: אלה טלמור
מקור:
שתף את המתכון