חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


טיגוניות אננס ובננה עם בזיליקום וטרגון, ברוטב חמאת וניל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

טיגוניות אננס ובננה עם בזיליקום וטרגון, ברוטב חמאת וניל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
4 בננות
1 אננס טרי או קופסת שימורי אננס באיכות טובה (כולל הנוזל)
לרוטב חמאת וניל:
1 מקל וניל
50 גרם חמאה
4 כפות מנוזל השימורים של האננס
לבלילה:
3 ביצים
200 מ"ל בירה רגילה
75 גרם קמח לבן מנופה
1 כף סוכר
קמצוץ מלח
2 כפות בזיליקום קצוץ
2 כפות טרגון קצוץ
1/2 כפית מיץ לימון
שמן לטיגון עמוק
להגשה:
1/2 מיכל שמנת מתוקה או 1/2 חבילה מסקרפונה
2 כפות סוכר
אופן ההכנה
1. מכינים את הרוטב: חוצים את מקל הווניל לאורכו. בעזרת סכין קטנה מוציאים את הגרגירים השחורים ומפזרים אותם על החמאה. מביאים לרתיחה 4 כפות מהנוזל של האננס, מנמיכים את האש ומוסיפים תוך כדי ערבוב את החמאה עם הווניל. שומרים בצד.
2. מכינים את הבלילה: מפרידים את החלמונים מהחלבונים בשתי קערות נפרדות. מוסיפים שליש מהבירה לחלמונים ומערבבים. מוסיפים את הקמח, הסוכר והמלח, ומערבבים לתערובת אחידה, תוך כדי הוספה של שאר הבירה בזרם דק.
3. מקציפים את החלבונים לקצף נוקשה, מוסיפים תוך כדי ההקצפה את מיץ הלימון. מוסיפים שליש מהקצף לתערובת החלמונים, מערבבים במהירות ומקפלים פנימה את שאר הקצף.
4. מחלקים את הבלילה לשתי קערות. מוסיפים לאחת הקערות את הבזיליקום ולאחרת את הטרגון. מערבבים כל קערה בנפרד.
5. קולפים את הבננות וחותכים ל-4 חתיכות לאורכן. חותכים את האננס לקוביות בגודל 2 ס"מ.
6. מחממים את השמן לטיגון. כדי לבדוק אם השמן חם מספיק מטפטפים לתוכו טיפה מהבלילה (השמן חם כשהבלילה מבעבעת בתוכו). מנמיכים מעט את האש.
7. טובלים שתי חתיכות בננה בבלילת הבזיליקום ומכניסים לשמן. מטגנים כשלושים שניות מכל צד. טובלים את האננס בבלילת הטרגון ומטגנים. מטגנים את כל הבננות עם הבזיליקום ואת כל האננס עם הטרגון. מניחים את הפירות המטוגנים על נייר סופג.
8. הגשה: מקציפים את השמנת עם 2 כפות הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה (או מערבבים את המסקרפונה עם הסוכר). מחלקים את הטיגוניות לצלחות הגשה. יוצקים מסביב את הרוטב ומניחים שלושה עיגולי קצפת או מסקרפונה על כל צלחת. מגישים מייד.
מגיש: יוסף ל
מקור: אביגיל ביסר
שתף את המתכון