חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


שבקייה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

שבקייה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
500 גר' קמח
1/2 כפית מלח
1/4 כפית קינמון
1 ביצה
2 כפות שמן
1 כפית שמרים
1/2 כוס מים חמימים
לסירופ:
1 כוס סוכר
2 כוסות מים
מיץ מלימון אחד
1 כף מי ורדים
אופן ההכנה
שמים בקערה את הקמח. מוסיפים את הביצה, השמן והתבלינים ומוסיפים את המים בהדרגה, לשים עד קבלת בצק חלק וגמיש. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה.
מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. מרדדים כל חלק לעלה דק. חותכים את הבצק לרצועות ברוחב של כ-2 ס"מ ובאורך של 20 ס"מ. אפשר לחתוך בסכין, אבל יפה יותר לחתוך בגלגלת משוננת.
מגלגלים כל רצועה לשבלול רפוי ולא מהודק.
מחממים סיר ובו שמן לטיגון עמוק. שמים בסיר קופסת שימורים ריקה פתוחה משני צדדיה. כשהשמן חם מכניסים פנימה אל קופסת השימורים את שבלול הבצק. מטגנים עד שהבצק זהוב ויפה. הקופסא שומרת ומעצבת את השבקייה לגודל אחיד ויפה.
מכינים סירופ סוכר: שמים בסיר את המים, הסוכר ומיץ הלימון. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שמתקבל סירופ בהיר וסמיךץ מכבים את האש, מוסיפים את מי הוורדים.
טובלים כל שבקייה בסירופ החם לכמה שניות, מעבירים לכלי הגשה נאה. בשלב זה אפשר לפזר מעל השבקייה כמה גרגירי שומשום.
מגיש: אלה טלמור
מקור: כה
שתף את המתכון