הוראות הכנה
מרכיבים
500 גר' קמח
1/2 כפית מלח
1/4 כפית קינמון
1 ביצה
2 כפות שמן
1 כפית שמרים
1/2 כוס מים חמימים
לסירופ:
1 כוס סוכר
2 כוסות מים
מיץ מלימון אחד
1 כף מי ורדים
אופן ההכנה
שמים בקערה את הקמח. מוסיפים את הביצה, השמן והתבלינים ומוסיפים את המים בהדרגה, לשים עד קבלת בצק חלק וגמיש. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה.
מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. מרדדים כל חלק לעלה דק. חותכים את הבצק לרצועות ברוחב של כ-2 ס"מ ובאורך של 20 ס"מ. אפשר לחתוך בסכין, אבל יפה יותר לחתוך בגלגלת משוננת.
מגלגלים כל רצועה לשבלול רפוי ולא מהודק.
מחממים סיר ובו שמן לטיגון עמוק. שמים בסיר קופסת שימורים ריקה פתוחה משני צדדיה. כשהשמן חם מכניסים פנימה אל קופסת השימורים את שבלול הבצק. מטגנים עד שהבצק זהוב ויפה. הקופסא שומרת ומעצבת את השבקייה לגודל אחיד ויפה.
מכינים סירופ סוכר: שמים בסיר את המים, הסוכר ומיץ הלימון. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שמתקבל סירופ בהיר וסמיךץ מכבים את האש, מוסיפים את מי הוורדים.
טובלים כל שבקייה בסירופ החם לכמה שניות, מעבירים לכלי הגשה נאה. בשלב זה אפשר לפזר מעל השבקייה כמה גרגירי שומשום.
מגיש:
מקור: כה
שתף את המתכון
