חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת מוס שוקולד לבן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה חגיגית מרשימה ללא אפיה. מוס שוקולד לבן בניחוח ליקר תפוזים משתלב נהדר עם בצק brשוקולד כהה. העוגה מוגשת עם רוטב פטל חמצמץ, הממתן מעט את טעמו המתוק של השוקולד. brמנה מקסימה בשני צבעים. שמוש בשוקולד לבן איכותי משפר מאד את הטעם.
עוגת מוס שוקולד לבן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה חגיגית מרשימה ללא אפיה. מוס שוקולד לבן בניחוח ליקר תפוזים משתלב נהדר עם בצק brשוקולד כהה. העוגה מוגשת עם רוטב פטל חמצמץ, הממתן מעט את טעמו המתוק של השוקולד. brמנה מקסימה בשני צבעים. שמוש בשוקולד לבן איכותי משפר מאד את הטעם.
הוראות הכנה
מרכיבים
החמרים לבסיס:
125 גרם בסקוויטים "פטי בר" בטעם שוקולד.
2 כפות קקאו
75 גרם חמאה מומסת, פושרת
החומרים למוס:
350 גרם שוקולד לבן קצוץ דק מאד
3 כפות חלב
1 כפית ליקר תפוזים "גראן מרנייה"
2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל)
החומרים לרוטב פטל (לא חובה):
1 חבילה (400 גרם) פטל קפוא, מופשר
2-3 כפות אבקת סוכר
הכלים :
תבנית אפיה קפיצית (26 ס"מ) תחתיתה משומנת.
אופן ההכנה
1. במיכל מעבד מזון טוחנים את הביסקוויטים לאבקה דקה (כ ¼1 כוסות). מוסיפים את החמאה
ומעבדים לתערובת אחידה. מהדקים לתחתית התבנית , מכסים ומניחים במקרר לייצוב,
לפחות לשעה.
אופן הכנת המוס:
2.בקערת מתכת גדולה שמים את השוקולד הלבן החלב והליקר וממיסים על אמבט מים ("בן
מארי") תוך ערבוב רצוף, עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה. מסירים מן האש ומצננים
למצב פושר- חמים.
3.בקערת מיקסר מקציפים את השמנת לקצפת יציבה וגמישה. מקפלים ¼ מהקצפת לתערובת
השוקולד, ולאחר מכן מקפלים את תערובת השוקולד לקצפת.
יוצקים לתבנית. מכסים ומייצבים במקרר לכמה שעות או ללילה.
אופן הכנת רוטב הפטל:
4. במיכל מעבד מזון מעבדים את הפטל למחית חלקה. מוסיפים את אבקת הסוכר ומעבדים
היטב. מסננים את הרוטב במסננת,כדי להפטר מן הגרגרים הקשים.
אופן ההגשה:
מעבירים סכין קטנה חמה (טבולה במים חמים)סביב שולי התבנית ומשחררים את הקפיץ.
פורסים לפרוסות דקות בסכין חמה, ומגישים עם רוטב פטל ליד.
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור: השף: רוני ונציה
שתף את המתכון