הוראות הכנה
מרכיבים
250 גרם חזה עוף חתוך לקוביות בגודל 2*2 ס"מ
למשרה:
1 חלבון
1 כף עמילן תירס
1 כף רוטב סויה
1 כפית סוכר
1 בצל קטן חתוך לקוביות קטנות
2 גבעולי סלרי אמריקאי חתוכים לפרוסות באלכסון
3 טבעות אננס חתוכות ל- 8 חתיכות כל אחת
לרוטב:
4 כפות מיץ אננס מקופסא
3 כפות סוכר חום
4 כפות חומץ
מלח ופלפל
1 כף רוטב סויה
1 שן שום קצוצה
½ כפית זנגוויל קצוץ
3 כפות שמן
1 כף עמילן תירס מדולל ב- 2 כפות מים
¼ כוס שקדים מטוגנים
אופן ההכנה
מערבבים בקערה את כל חומרי המשרה ושורים בו את קוביות העוף במשך כ- 30 דקות.
בקערית נפרדת מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב עם 4 כפות מים.
מטגנים בכף וחצי שמן את קוביות העוף במשך כ- 2 דקות עד שצבען הופך לבן, ומעבירים מיד לקערית. בשמן הנותר מטגנים את השום הקצוץ והזנגוויל, מוסיפים את הבצל ומערבבים קלות, מוסיפים את הסלרי והאננס ומערבבים כדקה. יוצקים על הכל את הרוטב ומביאים לידי רתיחה.
מחזירים למחבת עם הרוטב את נתחי העוף, מוסיפים את עמילן התירס המדולל ומחכים שירתח שוב. מעבירים לצלחת הגשה, ובוזקים על הכל את השקדים המטוגנים.
מגיש:
מקור: ישראל אהרוני הבישול הסיני
שתף את המתכון
