הוראות הכנה
מרכיבים
75 גרם קורנפלקס שבור בפטיש
75 גרם שוקולד לבן מומס
55 גרם חמאת בוטנים חלקה
100 גרם חלבונים
160 גרם סוכר
5 גרם אבקת ג'לטין
2 כפיות קפה נמס מהול במעט מים
שוקולד מריר מומס (לציפוי)
אופן ההכנה
1. מערבבים בקערה את הקורנפלקס, חמאת הבוטנים והשוקולד הלבן המומס.
2. משטחים היטב בתוך רינג בקוטר ארבעה עד חמישה סנטימטרים ומצננים במקרר למשך מספר שעות.
3. יוצרים מרנג שוויצרי: מניחים את קערת המיקסר עם החלבונים והסוכר מעל סיר ובו מים רותחים ומערבבים היטב במשך כשתי דקות. מעבירים למיקסר ומקציפים לקצף יציב (מקציםים עד שהקערה מתקררת).
4. משרים את אבקת הג'לטין בשלוש כפות מים קרים למשך כמה דקות.
5. מוסיפים את הג'לטין לקצף בהדרגה תוך ערבול ואחריו מוסיפים את הקפה.
6. מזלפים את הקצף על תחתיות הקרמבו ומקפיאים בקופסה אטומה.
7. טובלים קרמבו קפוא בשוקולד המומס ומחזירים להקפאה עד שהציפוי מתקשה.
מגיש:
מקור: המתכון באדיבות שפית איילת אור ממסעדת OM
שתף את המתכון
