הוראות הכנה
מרכיבים
לקרם דלעת:
200 גרם דלעת חתוכה לקוביות גדולות
1 גזר מקולף ופרוס לפרוסות עבות
1 בצל בינוני חתוך גס
2 שיני שום
1 ס"מ ג'ינג'ר
1 צרור נענע
1/2 ליטר ציר דגים / ציר ירקות / מים
לברבוניות:
3 עלי מנגולד ללא הגבעולים , חלוטים במי מלח
3 פילטים של ברבוניה
3 יח' ארטישוק ירושלמי קלוף ואפוי
לאנדיב המקורמל:
2 יחידות אנדיב
סוכר חום
רוטב סויה
אופן ההכנה
אופן הכנת קרם הדלעת:
1. מניחים את כל המצרכים בסיר ומכסים בציר.
2. מבשלים עד שהירקות מתרככים וטוחנים בבלנדר עד לקבלת רוטב סמיך וחלק.
3. מתקנים את התיבול עם מלח ,פלפל ומעט אבקת זנגביל.שומרים את הרוטב חם.
קוצצים את הנענע לרצועות דקות ומוסיפים לקרם בזמן ההגשה .
אופן הכנת הברבוניות:
1. במרכז של כל עלה מנגולד מניחים ארטישוק ירושלמי ועליו מנחים את הברבוניה.
2. מתבלים במיץ לימון , מלח , פלפל לבן ומעט יין לבן.
3. מקפלים את קצוות המנגולד על הברבוניה ויוצרים כדור.
4. מניחים את הכדורים בכלי אידוי (של דים סאם).
5. מניחים את כלי האידוי על סיר עם מים רותחים וגבעול למון גראס ומאדים את הכדורים במשך כ- 7 דקות.
הכנת האנדיב המקורמל :
1. חוצים את האנדיב לאורכו ומניחים בתבנית אפיה , מפזרים אליו מעט סוכר חום ומורחים בעזרת מברשת מעט סויה .
2. מחממים תנור בגריל עליון לחום מירבי, מכניסים את האנדיב ואופים עד שמתקבל קרמל זהוב.
סידור המנה:
1. בצלחת עמוקה יוצקים מהרוטב המוכן.
2. מסדרים שלושה כדורי מנגולד בצלחת.
3. בין שלושת הכדורים , במרכז הצלחת מעמידים את האנדיב המקורמל.
4. מזליפים מעט שמן שומשום על כדורי המנגולד וכמה טיפות מעל הרוטב.
מגיש:
מקור: המתכון באדיבות שף אהרל'ה לרמן וקייטרינג שקדים
שתף את המתכון
