הוראות הכנה
מרכיבים
150 גרם בסקויטים "פתי בר" לבסיס
70 גרם חמאה
6 ביצים
1 ק"ג גבינה לבנה 5%
150 גרם שוקולד מריר
½ כוס חלב
150 גרם סוכר
1 כף קפה נמס
2 כפות קמח
אופן ההכנה
מערבבים פירורי עוגיות עם חמאה מומסת, ומהדקים לתחתית תבנית מרופדת בנייר אפייה.
מלית הגבינה :
מחממים תנור ל-140 מעלות.
טורפים ביחד גבינה עם סוכר, עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה. מוסיפים ביצים וטורפים. מוסיפים קמח, מערבבים. מחלקים את התערובת באופן שווה בין 2 קערות.
ממיסים שוקולד מריר, חלב וקפה ומערבבים על האש עד שהשוקולד נמס. מוסיפים את תערובת השוקולד לחלק אחד של תערובת הגבינה, וטורפים לקבלת תערובת חלקה. חלק השני של תערובת גבינה נשאר לבן.
מרכיבים ואופים:
יוצקים באופן הבא: יוצקים בערך כמות של כוס מהתערובת הכהה למרכז התבנית. התערובת תתפשט ותכסה את התחתית. יוצקים שוב למרכז התבנית כמות של כוס בערך הפעם מהתערובת הבהירה. יוצקים כוס מהתערובת הכהה למרכז התערובת הבהירה, וממשיכים כך לסירוגין עד לסיום הבלילות. מתקבלת דוגמת טבעות. מעבירים (בזהירות!) את התבנית לתנור ואופים כ-50 דקות, עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת במרכזה. מקררים בתנור ומוציאים. מעבירים למקרר ,מגישים קר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
