הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קמח
1 כף שטוחה מלח
1 כף סוכר
כוס סולת
50 גרם שמרת
מים פושרים - כפי הצורך. הבצק צריך להיות דליל, מימי.
אופן ההכנה
מערבבים את כל החומרים יחד. הבצק צריך להיות דליל מאד.
נותנים לבצק לתפוח חצי שעה - שעה מערבבים ושוב מתפחים חצי שעה - שעה.
מבשלים 1 ביצה קשה, מוציאים ממנה את החלמון ומניחים בצלוחית, מפוררים ומועכים.
מחממים מחבת (בלי כלום) היטב
מורחים בעזרת נייר אפיה על המחבת מעט שמן ומעט חלמון ביצה
יוצקים 1 כף מצקת מהבצק לתוך המחבת. לדאוג שהתערובת תתפזר על פני כל המחבת באופן שווה ולא תשאר רק במקום אחד. מטגנים על אש גבוהה.
"הלחוח" מוכן כשתחתיתו זהובה - שחומה ולמעלה נוצרו "חורים"
לפני כל הכנת "לחוח" חדש צריך לקרר את המחבת למרוח שמן וחלמון ביצה.
בהצלחה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
