חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


"לחוח"
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

"לחוח"
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קמח
1 כף שטוחה מלח
1 כף סוכר
כוס סולת
50 גרם שמרת
מים פושרים - כפי הצורך. הבצק צריך להיות דליל, מימי.
אופן ההכנה
מערבבים את כל החומרים יחד. הבצק צריך להיות דליל מאד.
נותנים לבצק לתפוח חצי שעה - שעה מערבבים ושוב מתפחים חצי שעה - שעה.
מבשלים 1 ביצה קשה, מוציאים ממנה את החלמון ומניחים בצלוחית, מפוררים ומועכים.
מחממים מחבת (בלי כלום) היטב
מורחים בעזרת נייר אפיה על המחבת מעט שמן ומעט חלמון ביצה
יוצקים 1 כף מצקת מהבצק לתוך המחבת. לדאוג שהתערובת תתפזר על פני כל המחבת באופן שווה ולא תשאר רק במקום אחד. מטגנים על אש גבוהה.
"הלחוח" מוכן כשתחתיתו זהובה - שחומה ולמעלה נוצרו "חורים"
לפני כל הכנת "לחוח" חדש צריך לקרר את המחבת למרוח שמן וחלמון ביצה.
בהצלחה.
מגיש: לין
מקור:
שתף את המתכון