חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת המלוכה (קראלווסקי)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כשמה כן היא-עוגת המלוכה..יפה, עשירה, מקושטת וטעימה. brנהוג להכין בחגים, במיוחד בפורים הקרב ובא וכן בשמחות. brזה אולי נראה מעט קשה להכנה אבל כדאי.
עוגת המלוכה (קראלווסקי)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כשמה כן היא-עוגת המלוכה..יפה, עשירה, מקושטת וטעימה. brנהוג להכין בחגים, במיוחד בפורים הקרב ובא וכן בשמחות. brזה אולי נראה מעט קשה להכנה אבל כדאי.
הוראות הכנה
מרכיבים
5-ביצים
2-מרגרינה ללא מלח{400-גרם}רכה
1-כוס סוכר
2-שקיות אבקת אפיה
5-כוסות קמח לבן מנופה
חצי-כוס דבש
2-כפות קקאו
1-שקית סוכר וניל
150-גרם אגוזי מלך קצוצים
לקרם:
2-שמנת מתוקה
1-כוס חלב
1-חבילת פודינג וניל
60-גרם אבקת סוכר
אופן ההכנה
בקערת המערבל לטרוף מרגרינה וסוכר כ-3 דקות, להוסיף ביצים,דבש, סוכר, וניל, קקאו ושתי כוסות קמח ולהתחיל ללוש במהירות בינונית.
להוסיף בהדרגה את יתרת הקמח,אבקת אפיה והאגוזים ולהמשיך ללוש עד שמתקבל בצק נעים למגע,לא דביק. לחלק ל -3 חלקים שווים וחלק אחד קטן {חצי מכמות של השלושה},לגלגל לעיגול כל חלק בנפרד על משטח מקומח ולכסות 20 דקות במגבת.
לחמם תנור ל-180 מעלות.להניח על שולחן עבודה נייר אפיה ומעל את הבצק ,בעזרת מערוך לרדד עלה בעובי של 1 ס"מ ויחד עם נייר האפיה להעביר בעדינות לתבנית אפיה עגולה וגדולה.
לאפות 12 דקות ולחזור על הפעולה עם כל חלק בצק בנפרד..לצנן את העלים.
להקציף שמנת מתוקה עם אבקת סוכר,חלב ופודינג וניל כ-2-3 דקות לקרם יציב.
להניח בכלי הגשה עלה אפוי ולמרוח שליש מהקרם,לכסות בעלה נוסף וללחוץ מעט ביד כך שמעט מהקרם יגלוש גם לצדדים..כך עם כל שלושת העלים והקרם.
את העלה הרביעי לפורר לפירורים ולפזר מעל החלק העליון וגם מעט בצדדים.
לקשט בדובדבנים מסוכרים{לא חובה}ולאכסן במקרר.
תהנו.
מגיש: רינת ספיר
מקור: רוסי
שתף את המתכון