הוראות הכנה
מרכיבים
5-ביצים
2-מרגרינה ללא מלח{400-גרם}רכה
1-כוס סוכר
2-שקיות אבקת אפיה
5-כוסות קמח לבן מנופה
חצי-כוס דבש
2-כפות קקאו
1-שקית סוכר וניל
150-גרם אגוזי מלך קצוצים
לקרם:
2-שמנת מתוקה
1-כוס חלב
1-חבילת פודינג וניל
60-גרם אבקת סוכר
אופן ההכנה
בקערת המערבל לטרוף מרגרינה וסוכר כ-3 דקות, להוסיף ביצים,דבש, סוכר, וניל, קקאו ושתי כוסות קמח ולהתחיל ללוש במהירות בינונית.
להוסיף בהדרגה את יתרת הקמח,אבקת אפיה והאגוזים ולהמשיך ללוש עד שמתקבל בצק נעים למגע,לא דביק. לחלק ל -3 חלקים שווים וחלק אחד קטן {חצי מכמות של השלושה},לגלגל לעיגול כל חלק בנפרד על משטח מקומח ולכסות 20 דקות במגבת.
לחמם תנור ל-180 מעלות.להניח על שולחן עבודה נייר אפיה ומעל את הבצק ,בעזרת מערוך לרדד עלה בעובי של 1 ס"מ ויחד עם נייר האפיה להעביר בעדינות לתבנית אפיה עגולה וגדולה.
לאפות 12 דקות ולחזור על הפעולה עם כל חלק בצק בנפרד..לצנן את העלים.
להקציף שמנת מתוקה עם אבקת סוכר,חלב ופודינג וניל כ-2-3 דקות לקרם יציב.
להניח בכלי הגשה עלה אפוי ולמרוח שליש מהקרם,לכסות בעלה נוסף וללחוץ מעט ביד כך שמעט מהקרם יגלוש גם לצדדים..כך עם כל שלושת העלים והקרם.
את העלה הרביעי לפורר לפירורים ולפזר מעל החלק העליון וגם מעט בצדדים.
לקשט בדובדבנים מסוכרים{לא חובה}ולאכסן במקרר.
תהנו.
מגיש:
מקור: רוסי
שתף את המתכון
