הוראות הכנה
מרכיבים
3 כוסות חלב
1 מיכל שמנת מתוקה 38%
1 מקל וניל, חצוי לאורכו
100 גרם אורז עגול (לריזוטו)
200 גרם סוכר
4 חלמונים
120 גרם חמאה
אופן ההכנה
1. שופכים את החלב והשמנת לסיר, בעזרת סכין מוציאים את גרגירי הוניל מהמקל ומוסיפים לסיר.
2. מוסיפים קליפה מגוררת מחצי לימון.
3. מוסיפים את האורז והסוכר, מבשלים שעה על להבה נמוכה עד שהנוזלים נספגים כמעט לגמרי.
4. מוסיפים חלמונים ומערבבים היטב, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה לגמרי.
5. מעבירים לכלי, מכסים ומצננים במקרר 3-4 שעות.
6. מעבירים לקעריות אישיות ומגישים עם תותים טריים או קוביות מנגו.
למשקיענים: מכינים רוטב בבלנדר מסלסלת תותים ו-2 כפות סוכר, שמים 2 כפות מהרוטב בתחתית הקערית ומעליה את פודינג האורז
גיוונים:
מחליפים את קליפת הלימון בקליפת תפוז
מוסיפים כפית גדושה קינמון טחון בשלב הוספת החמאה
משלבים צימוקים בשלב הוספת האורז
מוסיפים לחלב גבעול למון גראס
מפזרים בהגשה אבקת שקדים מעל הפודינג
מגיש:
מקור: (תמונה: ויקימדיה)
שתף את המתכון
