חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עלי מנגולד ממולאים חיטה ברוטב רימונים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה צמחונית חמצמצה, מפתיעה, טעימה מאוד ומשביעה, שמתאימה כארוחה קלה או כמנה ראשונה
עלי מנגולד ממולאים חיטה ברוטב רימונים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה צמחונית חמצמצה, מפתיעה, טעימה מאוד ומשביעה, שמתאימה כארוחה קלה או כמנה ראשונה
הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג מנגולד
3 כפות שמן זית
25 גרם חמאה
2 כרישות, החלק הלבן והירוק בהיר, קצוצות לטבעות דקות
1 כוס חיטה
1/2 כפית מלח
פלפל שחור
2 כוסות מרק עוף (לצמחוניים בטעם עוף/מרק ירקות)
1/4 כוס רכז רימונים (או רכז שזיפים חמוץ)
1 כף סוכר
מלח ופלפל
אופן ההכנה
1. בסכין חדה מפרידים את גבעולי המנגולד הלבנים מהעלים. קוצצים את הגבעולים לחתיכות של כחצי ס"מ. את העלים חולטים במים רותחים עד שייתרככו (כ-5 דקות).
2. מכינים את המילוי: בסיר רחב מחממים את שמן הזית והחמאה ומטגנים את טבעות הכרישות 2 דקות. מוסיפים את גבעולי המנגולד הקצוצים ומטגנים 2 דקות נוספות. מוסיפים את החיטה ומטגנים עוד דקה. מורידים מהאש, מתבלים במלח ובפלפל ומצננים.
3. ממלאים את העלים: פורשים עלה מנגולד על משטח העבודה, חלקו הפנימי כלפי מעלה. מניחים, סמוך לקצה המרוחק מהגבעול, שתי כפות מהמילוי. מגלגלים את העלה על המילוי (כמו שממלאים עלי כרוב). מסדרים את העלים הממולאים בשכבה אחת בסיר רחב (אפשר באותו סיר שבו הוכן המילוי, אין צורך לשטוף).
4. יוצקים מעל העלים הממולאים את כל חומרי הרוטב. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה מאוד עד שהחיטה מוכנה (כשעה). אוכלים חם או פושר.
מגיש: יוסף ל
מקור: דורעם גונט
שתף את המתכון