הוראות הכנה
מרכיבים
2 ק"ג מנגולד
250 גרם אגוזי מלך טחונים
1 1/2 כפיות כוסברה טחונה
1 1/2 כפיות שום כתוש
1/2 פלפל אדום חריף, קצוץ (או לפי הטעם)
1/2 בצל סגול, קצוץ
מלח, לפי הטעם
אופן ההכנה
1. חותכים את ענפי המנגולד, כדי להפריד את הגבעולים מן העלים.
2. מרתיחים כמות גדולה של מים מומלחים בסיר גדול. כשהמים רותחים מוסיפים לסיר את גבעולי המנגולד וחולטים במשך 5-4 דקות. מוסיפים את העלים וחולטים עוד 3-2 דקות. מוציאים ומסננים.
3. מקררים את המנגולד וסוחטים היטב. קוצצים גס.
4. מוסיפים למנגולד הקצוץ את שאר החומרים ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים את התיבול. כדאי להשהות שעה במקרר לספיגת הטעמים.
* גיוון: בדרך דומה מאוד אפשר להכין בחאלי תפוחי אדמה או גזר. מבשלים אותם, חותכים לקוביות קטנות ומערבבים עם שאר החומרים. כיוון שטעמם של הירקות הללו מתון יותר, מוסיפים לתערובת גם שתיים-שלוש כפות תערובת עשבי תיבול קצוצים (כוסברה, בזיליקום, שמיר, פטרוזיליה).
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
