חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ב?ח?אלי מנגולד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ב?ח?אלי הוא שם כללי למנות ראשונות קרות, המבוססות על שילוב של ירקות ואגוזים טחונים. את הבחאלי אפשר להכין עם מנגולד, תרד, תפוחי אדמה או גזר מבושלים ועוד. הנה הגרסה עם המנגולד
ב?ח?אלי מנגולד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ב?ח?אלי הוא שם כללי למנות ראשונות קרות, המבוססות על שילוב של ירקות ואגוזים טחונים. את הבחאלי אפשר להכין עם מנגולד, תרד, תפוחי אדמה או גזר מבושלים ועוד. הנה הגרסה עם המנגולד
הוראות הכנה
מרכיבים
2 ק"ג מנגולד
250 גרם אגוזי מלך טחונים
1 1/2 כפיות כוסברה טחונה
1 1/2 כפיות שום כתוש
1/2 פלפל אדום חריף, קצוץ (או לפי הטעם)
1/2 בצל סגול, קצוץ
מלח, לפי הטעם
אופן ההכנה
1. חותכים את ענפי המנגולד, כדי להפריד את הגבעולים מן העלים.
2. מרתיחים כמות גדולה של מים מומלחים בסיר גדול. כשהמים רותחים מוסיפים לסיר את גבעולי המנגולד וחולטים במשך 5-4 דקות. מוסיפים את העלים וחולטים עוד 3-2 דקות. מוציאים ומסננים.
3. מקררים את המנגולד וסוחטים היטב. קוצצים גס.
4. מוסיפים למנגולד הקצוץ את שאר החומרים ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים את התיבול. כדאי להשהות שעה במקרר לספיגת הטעמים.
* גיוון: בדרך דומה מאוד אפשר להכין בחאלי תפוחי אדמה או גזר. מבשלים אותם, חותכים לקוביות קטנות ומערבבים עם שאר החומרים. כיוון שטעמם של הירקות הללו מתון יותר, מוסיפים לתערובת גם שתיים-שלוש כפות תערובת עשבי תיבול קצוצים (כוסברה, בזיליקום, שמיר, פטרוזיליה).
מגיש: יוסף ל
מקור:
שתף את המתכון