הוראות הכנה
מרכיבים
חצי חבילת ספגטי מס 8 ,
10 שני שום קלופים,
200 גרם גבינת פרמזן,
2 כפות פטרוזליה קצוצה וטריה (כף לכל מנה)
פרוסות דקות של חמאה מלוחה,
קערת פיירקס בינונית לתנור,
אופן ההכנה
מבשלים את הספגטי כ 8 דקות במים רותחים,
מסננים ולא שוטפים, שמים חצי כמות מהספגטי בקערה ומערבבים עם חצי הכמות של השום הקצוץ ,מפזרים 100 גרם של הגבינה ,
מוספים את שאר הספגטי הנותר ומשטחים בקערה שישכב בצורה אחידה, מפזרים את שאר השום הקצוץ דק על כל הספגטי בלי לערבב עכשיו,על זה מפזרים שוב את שאר הגבינה בצורה אחידה ומכסים הכל בגבינה.
מרטבים סכין חדה ופורסים פרוסות מהחמאה המלוחה עד כיסוי כל הגבינה,
ומכנסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות באמצע התנור,
משאירים עד השחמת הגבינה,
בהגשה עם שני מזלגות מפוררים קמעה את הגבינה השחומה כך שכל אחד יקבל קצת מערבבים ומגישים לצלחת, עם קצת פטרוזיליה קצוצה דק.
בתאבון.
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון
