הוראות הכנה
מרכיבים
4 חצילים קטנטנים או חציל חתוך לקוביות בינוניות .
מלח גס
4 כפות שמן זית
375 גרם פוטציני
לרוטב:
קילו פלפל אדום
2 שיני שום כתושות
כפית אבקת מרק ירקות
חצי כוס מים
רבע כוס בזיליקום קצוץ
כף רסק עגבניות
2 כפיות טימין טרי
כפית חומץ בלסמי
כפית סוכר
מלח פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
חותכים את החצילים לקוביות בינוניות מפזרים מלח גס ומשהים כ30 דקות .
שוטפים את החציל מהמלח ומיבשים בנייר סופג .
מחממים את השמן זית במחבת ומטגנים את החציל עד הזהבה.
לרוטב :
מחממים תנור ל- 220°C וקולים את הפלפלים עד שקליפתם משחירה ומתמלאת בבועות ,
מעבירים לשקית ניילון וסוגרים היטב ,משאירים כ-15 דקות מוצאים מהשקית ומקלפים את הפלפלים .
מרחיקים את הגרעינים ומעבירים למעבד מזון את הפלפלים מוסיפים את שאר חומרי הרוטב
ומרסקים עד קבלת מחית חלקה .
מעבירים את המחית לסיר ומחממים על אש קטנה .
בנתיים מבשלים את הפוטציני בסיר מים רותחים כ 8 דקות מסננים מהמים ומעבירים לסיר הרוטב מוסיפים את החציל ומבשלים כ 3 דקות .
מגשים חם
בתאבון
מגיש:
מקור: איילת לטוביץ
שתף את המתכון
