הוראות הכנה
מרכיבים
1 פילה סלמון גדול ללא העור ופרוס לעובי של אצבע וחצי
פלפל שחור גרוס
מלח
שמיר קצוץ
חמאה
יין לבן יבש
שמנת לבישול
צריך גם:
רדיד אלומיניום
חוט קשירה מכותנה
אופן ההכנה
1. לחתוך את הבשר החום מצידו החיצוני של הדג.
2. לקחת שתי פרוסות קרובות - בגלל גודלן ולהניחן כך שצידה
החיצוני העבה של פרוסה אחת צמודה לצידה החיצוני העבה
של פרוסה שניה - גב לגב. כעת לקפל את הצד הדק של כל
פרוסה אחורה על גבי החלק העבה. והנה קבלנו סטייק גדול
ונאה. לקחת רצועה רחבה פי 4 מעובי הסטייק לקפל ל - 4
וללפף סביב הסטייק כמו טבעת ולקשור את הטבעת עם חוט
ולהדק כך שהיא לא תיפול והסטייק יתפרק.
3. לתבל את הסטייק במלח ופלפל שחור גרוס משני צדדיו
ולהכניס למקרר ל - 12 שעות.
4. להמיס את החמאה במחבת ולטגן את הסטייקים על אש גבוהה
דקה ולהנמיך את האש ולטגן כ -5 דקות מכל צד.
5. להוציא את הדגים מהמחבת. להוסיף למחתבת יין ושמנת ולבשל
עד שיצטמצם לחצי.
6. להוריד את הטבעת העוטפת את הסטייק, לשים את הסטייק בצלחת
שטוחה גדולה. לצקת את הרוטב דרך מסננת דקה על הדג ולפזר
מעל שמיר קצוץ.
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון
