הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג פילה סלמון
פלפל שחור טחון
1 ליטר מים
3 - 4 שומר
1 לוף החלק הלבן בלבד
1 אגודת פטרוזיליה
1 ראש סלמון
1 כפית פלפל שחור שלם
4 עלי דפנה
1 כף זרעי שומר שלמים
1 בצל בינוני
10 - 15 שערות זעפרן
מלח
1/2 כוס פירורי לחם
1/2 כוס קמח
2 ביצים
1 כף קורנפלור
1/2 כוס לכל סועד של שעועית בובעס מבושלת במים ומלח
אופן ההכנה
1. לבשל את ראש הדג עם הירקות והתבלינים שעה על אש נמוכה.
2. לסנן את המרק מהירקות ולשמור את השומר ואת הנותר לזרוק.
3. לטחון את הדג והבצל טחינה דקה. להוסיף פלפל שחור טחון, מלח
פירורי לחם וביצים וללוש עד קבלת מרקם אחיד וקשה.
4. להחזיר את המרק לסיר ולהרתיח. ליצור קציצות גדולות מתערובת
הדג ולהכניס למרק. לכסות את הסיר ולבשל על אש נמוכה 1/4 שעה.
5. להוציא את הקציצות ולסנן את המרק תחילה במסננת ואחר כך בנייר
פילטר לקפה.
6. להחזיר את המרק לסיר ולבשל על אש בינונית או גבוהה עד לצימצום
של 1/2 כוס לסועד.
7. לערבב את הקורנפלור במעט מים ולהוסיף לסיר תוך כדי בחישה
למניעת גושים לבשל כדקה על אש נמוכה או עד מיתעבה דיו, אם
סמיך מדי להוסיף מים.
8. לחתוך את השומר לארבע.
9. להניח בצלחת שטוחה שעועית עליה את הקציצה להוסיף את השומר
ולצקת על הכל מהרוטב.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
