הוראות הכנה
מרכיבים
1.5 ק"ג בשר בקר לא עם הרבה שומן (שריר לבישול ארוך גם טוב)
בצל גדול קצוץ גס
כרישה גדולה שטופה וקצוצה דק
שקית פול ירוק קפוא
שקית שעועית ירוקה קפואה
1.5 ליטר בירה
שמן זית
תבלינים
אופן ההכנה
בסיר גדול מחממים שמן זית וצורבים את הבשר לזמן קצר עד שהוא נאטם אבל בצורה קלה. מוציאים את הבשר מהסיר ומטגנים בו את הבצל והקרישה עד לקבלת גוון זהוב. מוסיפים חזרה את הבשר ומטגנים עוד כשתי דקות. מוסיפים את הפול והשעועית הקפואים מטגנים עוד שתי דקות ומוסיפים את הבירה עד לכיסוי+קצת של תוכן הסיר. מביאים לרתיחה על אש גבוהה. כשרותח מוסיפים תבלינים (כמון, חוואיג', מלח, פלפל, חריף מי שרוצה, הל וכל מה שניראה לכם מתאים...) ומנמיכים את האש למינימום ומבשלים כ 4 שעות עד שהבשר רך. (ניתן להישתמש בנתחי אסדו ולקבל עוד טעם מהעצמות)
בתאבון
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
