חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מעדן פסטה עם גבינה וירקות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון בריאות של ד"ר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה, br שירותי בריאות כללית, מחוז המרכז.
מעדן פסטה עם גבינה וירקות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון בריאות של ד"ר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה, br שירותי בריאות כללית, מחוז המרכז.
הוראות הכנה
מרכיבים
500 גרם פסטה ברוחב בינוני
200 גרם פטריות שמפיניון או יער
150 גרם אפונה קפואה או טריה
4 עגבניות טריות אדומות וחתוכות לקוביות
2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
3 שני שום כתושות
7 זיתים שחורים מגולענים וחתוכים לטבעות
10-20 עלי ריחן (בזיליקום)
מלח לפי הטעם
1/3 כוס שמן זית
1/3 כוס חומץ בלסמי
150 גרם גבינה צפתית או בולגרית (או טופו) חתוכה לקוביות קטנות
אופן ההכנה
חותכים את הפטריות לחתיכות בגודל בינוני ומטגנים במעט שמן זית במחבת, על אש בינונית, עד שהן מתרככות מעט. מבשלים קלות את הגזר בסיר עם מים, כאשר הוא מתרכך מעט, מוסיפים את האפונה ומבשלים עוד 2 דקות.
מוסיפים לפטריות את העגבניות החתוכות, הגזר המבושל, האפונה, הזיתים, השום והמלח.
מבשלים את הפסטה "אל דנטה", מורידים מן האש, מסננים ומוסיפים 2 כפות שמן זית.
מערבבים ומשהים עד להתקררות.
מניחים בקערה את הפסטה, מוסיפים לה את תערובת הפטריות, הגזר והאפונה,ואת קוביות הגבינה. קוצצים פנימה עלי בזיליקום. מוסיפים את שארית השמן והחומץ הבלסמי.
מערבבים ומגישים קר או בטמפרטורת החדר.
מגיש: amitsur
מקור: דר רלי אבל ידיעות אחרונות
שתף את המתכון