הוראות הכנה
מרכיבים
500 גרם פסטה ברוחב בינוני
200 גרם פטריות שמפיניון או יער
150 גרם אפונה קפואה או טריה
4 עגבניות טריות אדומות וחתוכות לקוביות
2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
3 שני שום כתושות
7 זיתים שחורים מגולענים וחתוכים לטבעות
10-20 עלי ריחן (בזיליקום)
מלח לפי הטעם
1/3 כוס שמן זית
1/3 כוס חומץ בלסמי
150 גרם גבינה צפתית או בולגרית (או טופו) חתוכה לקוביות קטנות
אופן ההכנה
חותכים את הפטריות לחתיכות בגודל בינוני ומטגנים במעט שמן זית במחבת, על אש בינונית, עד שהן מתרככות מעט. מבשלים קלות את הגזר בסיר עם מים, כאשר הוא מתרכך מעט, מוסיפים את האפונה ומבשלים עוד 2 דקות.
מוסיפים לפטריות את העגבניות החתוכות, הגזר המבושל, האפונה, הזיתים, השום והמלח.
מבשלים את הפסטה "אל דנטה", מורידים מן האש, מסננים ומוסיפים 2 כפות שמן זית.
מערבבים ומשהים עד להתקררות.
מניחים בקערה את הפסטה, מוסיפים לה את תערובת הפטריות, הגזר והאפונה,ואת קוביות הגבינה. קוצצים פנימה עלי בזיליקום. מוסיפים את שארית השמן והחומץ הבלסמי.
מערבבים ומגישים קר או בטמפרטורת החדר.
מגיש:
מקור: דר רלי אבל ידיעות אחרונות
שתף את המתכון
