הוראות הכנה
מרכיבים
למעטפת הבורגול:
½ 2 כוסות בורגול
125 גר' קמח לבן
2 כפות שמן קנולה
כפית מלח
פלפל שחור ( אתם יודעים, כך לפי העין 🙂
50 גר' צנוברים קלויים במחבת יבשה
למלוי:
3-4 כפות שמן קנולה
בצל בינוני קצוץ (אני מעדיפה לגרר על מגרדת גסה)
250 גר'בשר בקר טחון טרי
מלח/פלפל שחור לפי הטעם
מעט קינמון
½ כוס מים
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה
להכנת הקובה:
1. משרים את הבורגול במים למשך שעתיים, שוטפים היטב ומסננם.
2. מוסיפים את שאר החומרים ולשים לבצק אחיד, אם יש צורך מוסיפים מעט מים בזמן הלישה.
להכנת המילוי:
1. מטגנים במחבת רחבה וחמה את הבצל, מוסיפים את הבשר הטחון, מטגנים כ-10 דקות עד
שהבשר משנה את ציבעו, מוסיפים את התבלינים והמים, מוסיפים את הצנוברים הקלויים
מכבים ומצננים.
ליצירת הקובה:
1. לוקחים מעיסת הבורגול חומר בגודל של כדור פינג פונג בידיים רטובות, צרים גומה עם
האצבע ומתחילים לרדד בסיבוב עד לדופן דקה בעובי של 3 מילימטר.
2. ממלאים במלית הבשר, סוגרים את מעטפת הבורגול, יוצרים קציצה מואורכת. ממשיכים כך
עד לגמר העיסה.
3. בשלב זה אני דוקרת את הקובה במחט עבה בכדי למנוע התפוצצות בזמן הטיגון.
4. אפשר בשלב זה להקפיא ולטגן מאוחר יותר, כאשר בין שכבה לשכבה לרפד בניילון.
לאחר ההפשרה, להפריד בין הקובות וללבב אותן בידיים למניעת לחות יתר.
5. לטגן בשמן עמוק (אני מכניסה ½ גזר פרוס לשמן למניעת שרפתו) מטגנים את הקובה,
מגישים חם, עם טחינה וסלט ירקות טרי.
6. בתאבון.
מגיש:
מקור: אימי זצל
שתף את המתכון
