חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קובה בורגול במילוי בשר (קובה נמוסיה)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אוכל כורדי - מיכוון שאין קטגוריה כזו אז הוספתי משלי 🙂 תודה
קובה בורגול במילוי בשר (קובה נמוסיה)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אוכל כורדי - מיכוון שאין קטגוריה כזו אז הוספתי משלי 🙂 תודה
הוראות הכנה
מרכיבים
למעטפת הבורגול:
½ 2 כוסות בורגול
125 גר' קמח לבן
2 כפות שמן קנולה
כפית מלח
פלפל שחור ( אתם יודעים, כך לפי העין 🙂
50 גר' צנוברים קלויים במחבת יבשה
למלוי:
3-4 כפות שמן קנולה
בצל בינוני קצוץ (אני מעדיפה לגרר על מגרדת גסה)
250 גר'בשר בקר טחון טרי
מלח/פלפל שחור לפי הטעם
מעט קינמון
½ כוס מים
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה
להכנת הקובה:
1. משרים את הבורגול במים למשך שעתיים, שוטפים היטב ומסננם.
2. מוסיפים את שאר החומרים ולשים לבצק אחיד, אם יש צורך מוסיפים מעט מים בזמן הלישה.
להכנת המילוי:
1. מטגנים במחבת רחבה וחמה את הבצל, מוסיפים את הבשר הטחון, מטגנים כ-10 דקות עד
שהבשר משנה את ציבעו, מוסיפים את התבלינים והמים, מוסיפים את הצנוברים הקלויים
מכבים ומצננים.
ליצירת הקובה:
1. לוקחים מעיסת הבורגול חומר בגודל של כדור פינג פונג בידיים רטובות, צרים גומה עם
האצבע ומתחילים לרדד בסיבוב עד לדופן דקה בעובי של 3 מילימטר.
2. ממלאים במלית הבשר, סוגרים את מעטפת הבורגול, יוצרים קציצה מואורכת. ממשיכים כך
עד לגמר העיסה.
3. בשלב זה אני דוקרת את הקובה במחט עבה בכדי למנוע התפוצצות בזמן הטיגון.
4. אפשר בשלב זה להקפיא ולטגן מאוחר יותר, כאשר בין שכבה לשכבה לרפד בניילון.
לאחר ההפשרה, להפריד בין הקובות וללבב אותן בידיים למניעת לחות יתר.
5. לטגן בשמן עמוק (אני מכניסה ½ גזר פרוס לשמן למניעת שרפתו) מטגנים את הקובה,
מגישים חם, עם טחינה וסלט ירקות טרי.
6. בתאבון.
מגיש: סיטרין
מקור: אימי זצל
שתף את המתכון