הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס גרגירי חומוס
1 כוס שעועית אדומה
1 ראש שום (עם קליפתו)
8 ביצים
8 תפוחי אדמה קטנים
4 נתחי בשר/ עצמות בקר
½ כף כוכום
½ כף מלח
½ כף פפריקה מתוקה
½ כוס שמן
אופן ההכנה
יש להשרות את גרגירי החומוס והשעועית בקערת מים עם סודה לשתיה.
בוחרים סיר גדול ועמק המתאים לתבשילי קדרה , מתחילים לסדר את מרכיבי התבשיל בסדר הבא :
גרגירי החומוס והשעועית בתחתית הסיר , אח"כ הביצים , מעליהם, בזהירות את תפוחי האדמה , אח"כ
הבשר ,עצם בקר , הכוללת מח עצם) מוסיפים את התבלינים , ראש השום
וחצי כוס השמן , מכסים את תוכן הסיר במים עד מעט מעל גובה התכולה . מביאים לרתיחה על להבה גבוהה , אחרי הרתיחה , מעבירית את הסיר לבישול איטי על פלטה לחשמלית למשך כל הלילה . יש להקפיד לכסות את הסיר בשמיכה כבדה לשמירת החום הזמן הבישול .
יש לבדוק מידי מס' שעות שהנוזלים לא התאידו , אם צריך להוסיף נוזלים , יש להוסיף מים רותחים .
יש להקפיד לשמור על התבשיל בבישול איטי עד ההגשה .
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון
