הוראות הכנה
מרכיבים
250 גר' פסטה קטנה
½ כפית כורכום
פלפל אדום גדול חתוך לרצועות
פלפל ירוק גדול חתוך לרצועות
2 כפות שמן
100 גר' אגוזלי מלך
חופן עלי פטרוזליה/בזיליקום קצוצים
לרוטב:
400 גר' עגבניות קלופות מרוסקות (משומר או טרי)
שן שום גדולה כתושה
½ כוס רסק עגבניות
½ כוס מים
כף עלי בזיליקום טריים קצוצים/ כפית בזיליקום יבש
אופן ההכנה
1. מבשלים את הפסטה עם הכורכום ב-2 ליטר מים רותחים למצב "אל דנטה", מסננים
ומניחים בצד
2. מכניסים למעבד מזון את חומרי הרוטב מרסקים עד דק
3. מעבירים את חומרי הרוטב לסיר, מכסים, מבשלים 15 דקות על להבה נמוכה (כדי שלא
ישרף)
4. מחממים שמן במחבת מטגנים את האגוזים עד להשחמה קלה, מוצאים ומניחים בצד
5. מוסיפים למחבת את רצועות הפלפלים מטגנים טיגון קל, עד שיתרככו מעט, מוסיפים את
הפסטה ומערבבים עם הפלפלים והאגוזים, עד שהפסטה חמה
6. מחלקים לצלחות אישיות, יוצקים מעל את הרוטב
7. מקשטים בעשבי תיבול
8. בתאבון
מגיש:
מקור: john phillip carroll
שתף את המתכון
