הוראות הכנה
מרכיבים
4 נתחי פילה טונה/סלמון במשקל 180 גר' כל אחד
מלח
פלפל שחור טחון
2 כפות מיץ לימון
1 עגבנייה פרוסה ל-4 פרוסות עבות
4 פרוסות לימון
4 ענפי עשבי תיבול טריים לפי בחירה אישית
2 כפיות צלפים
עשבי תיבול:
1 כפית בזיליקום קצוץ (עלים)
1 כפית תימין עלים
1 כפית שמיר קצוץ (עלים)
כמה עלי רוזמרין קצוצים
*לערבב את עשבי בתיבול יחד
4 ניירות אפייה
אופן ההכנה
1. מחממים מראש תנור לחום בינוני 180°c
2. מקפלים את נייר האפייה לארבע - ליצירת נקודת מרכז
3. פותחים את קיפול הנייר, מניחים את פרוסת הדג
4. מתבלים במלח ופלפל
5. מפזרים רבע מתערובת עשבי התיבול
6. מזליפים את מיץ הלימון
7. מניחים את פרוסת העגבנייה
8. על פרוסת העגבנייה, מניחים את פרוסת הלימון
9. על פרוסת הלימון, מניחים ענף עשב תיבול
10. מפזרים מעל מעט צלפים
11. סוגרים את הנייר אפייה למעטפות/ חבילות סגורות היטב, מניחים על תבנית אפייה לא
משומנת
12. אופים 15-20 דקות, תלוי בעובי נתחי הדג
13. בעת ההגשה לפתוח בזהירות - אדים חמים יוצאים מן התבשיל
14. בתיאבון
מגיש:
מקור: אלינוער רבין
שתף את המתכון
