חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מוסר ים על חציל קלוי ברוטב לימון
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ממבחר מתכוני השפים.
מוסר ים על חציל קלוי ברוטב לימון
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ממבחר מתכוני השפים.
הוראות הכנה
מרכיבים
4 דגי מוסר מפולטים (כ-300 גרם כל אחד)
3 כפות שמן זית
2 חצילים גדולים
2-3 בטטות חתוכות לפרוסות דקות
שמן לטיגון עמוק
החומרים לרוטב:
5 לימונים בשלים
5 כפות שמן זית
1 כף מלח גס
1 כף פלפל שחור גרוס
2 כפות דבש
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור לחום גבוה (200°c ).
על הכירים מחממים מחבת כבדה לחום גבוה, מוסיפים את שמן הזית וצורבים את נתחי הדגים משני צדדיהם עד שמשחימים. מעבירים לתבנית ומניחים בתנור (200°c ) ל-10 -12 דקות.
2. קולים את החציל על גריל או להבה פתוחה על הכיריים, מקררים וקולפים.
3. מטגנים את פרוסות הבטטה בשמן עמוק עד שמזהיבות קלות. מוציאים בעזרת מסננת רשת ומספיגים על מגבות נייר. מכינים את הרוטב ע"י ערבוב כל מרכיביו.
4. להגשה, מניחים על כל צלחת חציל קלוי ועליו נתח דג. מזלפים את הרוטב ומקשטים בפרוסות הבטטה.
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור: רותי קינן ידיעות אחרונות
שתף את המתכון