הוראות הכנה
מרכיבים
5 דגי אמנון שלמים במשקל 500 גרם ליחידה, או 5 נתחי פילה דג אמנון (180 גרם כל אחד)
¼ כוס שמן זית
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור גרוס
1 אננס טרי
2 פלפלים אדומים
2 פלפלים כתומים
2 פלפלים ירוקים
החומרים לרוטב:
1 כוס סילאן (דבש תמרים)
1 כף סוכר
1 כף חומץ בלסמי
1 כף רוטב סויה
4 שני שום קצוצות
¼ כפית פלפל חריף טחון
1 כפית מלח
קורט פלפל שחור
1 כוס תמרים חתוכים לרצועות
1 צרור עלי קורנית (טימין) טריים
אופן ההכנה
1 מפלטים את דגי האמנון מהאדרות (או משתמשים בפילה של הדגים) חותכים את הפילטים לרצועות עבות. מורחים את נתחי הדג והפלפלים במלח ובפלפל. קולפים את האננס וחותכים למשולשים.
2. מחממים היטב מחבת רחבה וגדולה, מושחים במעט מהשמן וצורבים עליה את נתחי האמנון משני הצדדים.
3. צורבים על המחבת (או על מחבת פסים נפרדת) גם את האננס והפלפלים.
4. להכנת הרוטב, מערבבים את כל החומרים (חוץ מן הקורנית), בסיר קטן ומביאים לרתיחה על להבה בינונית.
5. להגשה, מניחים את הפלפלים והאננס במרכז הצלחת, מניחים עליהם את פילה הדג ויוצקים את הרוטב מעל ומסביב.
מקשטים בעלי קורנית.
בתיאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
