הוראות הכנה
מרכיבים
1 1/2ק"ג לשון בקר.
1 מקל כרישה חתוך ומחולק ל-6 חלקים
1בצל חתוך לרבעים
2 גזרים מקולפים
לרוטב:
1כוס פטרוזיליה קצוצה
2 שיני שום
3 מלפפונים חמוצים קצוצים גס
2 כפות צלפים
חצי קופסת אנשובי
חצי כוס שמן זית
אופן ההכנה
לרוטב:
טוחנים את כול החומרים במעבד מזון. מוסיפים את שמן הזית בהדרגה.
הלשון:
מניחים את הבשר והירקות בסיר גדול ומכסים במים. מוסיפים את התבלינים, מבשלים על אש קטנה כשעתיים. מקררים ופורסים לפרוסות דקות.
את הלשון ניתן להגיש קרה או לחממה ברוטב בשר.
הרוטב הירוק מוגש תמיד קר
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
