הוראות הכנה
מרכיבים
2 שקיות (של 400 גרם כל אחת) תחתיות ארטישוק מוקפאות "סנפרוסט"
מלית:
700 גרם פילה סלמון
1/3 כוס פירורי לחם
1 ביצה
½ צרור פטרוזיליה קצוצה
4 שיני שום כתושות
כפית כמון
כפית מלח
ציפוי:
2 ביצים טרופות עם 2 כפות מים
קמח
שמן לטיגון
רוטב:
3 כפות שמן זית
2 גזרים קצוצים דק
2 שיני שום כתושות
1 גבעול סלרי קצוץ דק
2 כוסות ציר מרק ירקות או מים
150 גרם רסק עגבניות
כפית מלח
אופן ההכנה
הכנת הדג:
1. מרתיחים בסיר עמוק מים בכמות שתכסה את הדג. מוסיפים כפית מלח ואת הדג. מבשלים
במשך 7 10 דקות עד שהדג מתרכך. מסננים ומפוררים
הכנת המלית:
1. מערבבים את חומרי המלית ומניחים במקרר ל-½ שעה
2. ממלאים את תחתיות הארטישוק, טובלים רק את המלית בביצה ובקמח
3. מטגנים בשמן עמוק את התחתיות כשהחלק הממולא כלפי מטה עד השחמת הציפוי
הכנת הרוטב:
1. בסיר רחב מחממים שמן. מוסיפים גזר, שום וסלרי ומאדים תוך ערבוב במשך 5 דקות עד
לריכוך הירקות
2. מוסיפים את הנוזלים, רסק העגבניות והמלח ומביאים לרתיחה
3. מעבירים את התחתיות לסיר ומבשלים במשך 25-20 דקות על להבה נמוכה
4. בתאבון
מגיש:
מקור: סנפרוסט
שתף את המתכון
