הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים לבצק ( 16 יחידות)
?
½1 כוסות (210 גרם) קמח
1 כפית אבקת אפיה
1/3 כפית קינמון
1/8 כפית ציפורן טחון
¼ כפית מלח
½ כוס (45 גרם) שקדים מולבנים פרוסים
½ כוס (65 גרם) אגוזי לוז, קלויים וקלופים
¼ כוס (50 גרם) סוכר לבן
125 גרם חמאה , רכה
1/3 כוס (70 גרם) סוכר חום בהיר
1 ביצה
1 כפית גרידת לימון
½ כפית תמצית וניל טהור
החומרים למלית:
½ כוס (125 גרם) ריבת פטל משובחת
אבקת סוכר לקישוט
הכלים:
תבנית מרובעת בגודל 22 ס"מ עם דפנות בגובה 4 ס"מ, משומנת
אופן ההכנה
אופן הכנת הבצק:
1. מנפים ביחד לקערה את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון, הציפורן והמלח.
2. במיכל מעבד מזון שמים את פרוסות השקדים, אגוזי הלוז והסוכר הלבן, ומעבדים עד שהאגוזים טחונים דק.
3. בקערת מיקסר מקציפים את החמאה עם הסוכר החום בעזרת הוו השטוח במהירות בינוניתגבוהה כ-2 דקות עד לקבלת תערובת קרמית קלילה. מוסיפים את הביצה ומערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים פנימה את תערובת האגוזים הטחונים, גרידת הלימון והווניל . במהירות נמוכה מוסיפים את הקמח, 1/3 כמות בכל פעם, מערבלים רק עד שהיא נספגת פנימה.
אופן ההרכבה:
4. מסירים קצת יותר מ-1/3 מן הבצק ומניחים בצד. בידיים מעט מקומחות מהדקים את 2/3 הבצק הנותר לתחתית התבנית. מורחים את הריבה בשכבה דקה מעל לבצק. מכסים את התבנית ביריעת ניילון ומניחים במקרר. מעל משטח מקומח קלות מעצבים מהבצק שנותר בצד ריבוע במידות 10X10 ס"מ ומניחים אותו על ניר אפיה מקומח. מקמחים את הבצק בנדיבות ומכסים בניר אפיה נוסף. מניחים את המערוך מעל לניר האפייה העליון ומרדדים למלבן במידות 28X15 ס"מ. שמים את מלבן הבצק עם הניירות על תבנית שטוחה, מניחים במקפיא ל-10 דקות.
5. בינתיים מחממים את תנור האפייה לחום בינוני (180°C ) .
6. מוציאים את התבנית עם הבצק מן המקרר ואת מלבן הבצק מן המקפיא , מסירים את נייר האפייה העליון מעל מלבן הבצק ובעזרת סכין חדה (או גלגלת פיצה) וסרגל חותכים 12 רצועות ברוחב ¼1 ס"מ. בעזרת מרית מתכת ארוכה ומקומחת מעבירים את הרצועות מעל לריבה שבתבנית בצורת שתי וערב (אם הרצועות נשברות, אפשר להדק אותן יחד ע"י לחיצה קלה)
7. אופים כ-25 דקות (180°C ) עד שהבצק בצבע זהוב בהיר. מניחים לצינון מלא בתבנית על רשת. בוזקים אבקת סוכר בקלילות מעל וחותכים לריבועים.
מגיש:
מקור: ידיעות אחרונות
שתף את המתכון
