חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגיות לינצר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בהשראת ה"לינצר טורט" המפורסם, ההתמחות של בתי המאפה br האוסטריים הקלסיים. brלפניכם עוגיות בצורת ריבועי "לינצר" אישיים, עם תחתית בצק br עבה ורך מתובלן ועשיר באגוזים ושקדים טחונים. brהעוגיות מתאימות להגשה במסיבות תה אלגנטיות. br
עוגיות לינצר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בהשראת ה"לינצר טורט" המפורסם, ההתמחות של בתי המאפה br האוסטריים הקלסיים. brלפניכם עוגיות בצורת ריבועי "לינצר" אישיים, עם תחתית בצק br עבה ורך מתובלן ועשיר באגוזים ושקדים טחונים. brהעוגיות מתאימות להגשה במסיבות תה אלגנטיות. br
הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים לבצק ( 16 יחידות)
?
½1 כוסות (210 גרם) קמח
1 כפית אבקת אפיה
1/3 כפית קינמון
1/8 כפית ציפורן טחון
¼ כפית מלח
½ כוס (45 גרם) שקדים מולבנים פרוסים
½ כוס (65 גרם) אגוזי לוז, קלויים וקלופים
¼ כוס (50 גרם) סוכר לבן
125 גרם חמאה , רכה
1/3 כוס (70 גרם) סוכר חום בהיר
1 ביצה
1 כפית גרידת לימון
½ כפית תמצית וניל טהור
החומרים למלית:
½ כוס (125 גרם) ריבת פטל משובחת
אבקת סוכר לקישוט
הכלים:
תבנית מרובעת בגודל 22 ס"מ עם דפנות בגובה 4 ס"מ, משומנת
אופן ההכנה
אופן הכנת הבצק:
1. מנפים ביחד לקערה את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון, הציפורן והמלח.
2. במיכל מעבד מזון שמים את פרוסות השקדים, אגוזי הלוז והסוכר הלבן, ומעבדים עד שהאגוזים טחונים דק.
3. בקערת מיקסר מקציפים את החמאה עם הסוכר החום בעזרת הוו השטוח במהירות בינונית–גבוהה כ-2 דקות עד לקבלת תערובת קרמית קלילה. מוסיפים את הביצה ומערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים פנימה את תערובת האגוזים הטחונים, גרידת הלימון והווניל . במהירות נמוכה מוסיפים את הקמח, 1/3 כמות בכל פעם, מערבלים רק עד שהיא נספגת פנימה.
אופן ההרכבה:
4. מסירים קצת יותר מ-1/3 מן הבצק ומניחים בצד. בידיים מעט מקומחות מהדקים את 2/3 הבצק הנותר לתחתית התבנית. מורחים את הריבה בשכבה דקה מעל לבצק. מכסים את התבנית ביריעת ניילון ומניחים במקרר. מעל משטח מקומח קלות מעצבים מהבצק שנותר בצד ריבוע במידות 10X10 ס"מ ומניחים אותו על ניר אפיה מקומח. מקמחים את הבצק בנדיבות ומכסים בניר אפיה נוסף. מניחים את המערוך מעל לניר האפייה העליון ומרדדים למלבן במידות 28X15 ס"מ. שמים את מלבן הבצק עם הניירות על תבנית שטוחה, מניחים במקפיא ל-10 דקות.
5. בינתיים מחממים את תנור האפייה לחום בינוני (180°C ) .
6. מוציאים את התבנית עם הבצק מן המקרר ואת מלבן הבצק מן המקפיא , מסירים את נייר האפייה העליון מעל מלבן הבצק ובעזרת סכין חדה (או גלגלת פיצה) וסרגל חותכים 12 רצועות ברוחב ¼1 ס"מ. בעזרת מרית מתכת ארוכה ומקומחת מעבירים את הרצועות מעל לריבה שבתבנית בצורת שתי וערב (אם הרצועות נשברות, אפשר להדק אותן יחד ע"י לחיצה קלה)
7. אופים כ-25 דקות (180°C ) עד שהבצק בצבע זהוב בהיר. מניחים לצינון מלא בתבנית על רשת. בוזקים אבקת סוכר בקלילות מעל וחותכים לריבועים.
מגיש: amitsur
מקור: ידיעות אחרונות
שתף את המתכון