חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קציצות סלמון עם עוגת אורז ריקוטה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קציצות סלמון עם עוגת אורז ריקוטה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לכדורי הדג:
500 גרם פילה סלמון טחון
1 בצל קטן, קצוץ דק
2 שיני שום, כתושות
1 כף רסק עגבניות
1 כפית כוסברה טחונה
½ כוס פירורי לחם (נטול גלוטן) טריים
½ כפית קליפת לימון מגוררת
מלח, פלפל
4 כפות שמן זית
לרטטוי:
3 כפות שמן זית
1 בצל גדול, פרוס גס
2 שיני שום, כתושות
1 פלפל ירוק,קצוץ גס
1 זוקיני, קצוץ גס
1 חצילון, קצוץ גס
מלח, פלפל
2 כפות רסק עגבניות
1 קופסה ( 400 גרם) שימורי עגבניות מרוסקות
½ כוס ציר ירקות
לעוגת האורז:
3 כפות פולנטה
400 גרם גבינת ריקוטה
1/3 כוס גבינת פרמזן מגוררת
½ כוס אורז מבושל
1 ביצה, מופרדת
1 כף בזיליקום קצוץ
מלח, פלפל
תבנית בקוטר 20 ס"מ
אופן ההכנה
לעוגה:
1. מחממים תנור לחום גבוה (200°c). משמנים את התבנית, ומצפים את תחתיתה
ברדיד אלומיניום
2. משמנים היטב את רדיד האלומיניום, ובוזקים שכבה אחידה של פולנטה
על הבסיס והדפנות
3. מערבבים בקערה גדולה את הריקוטה, הפרמזן, האורז, החלמון, הבזיליקום, מלח ופלפל
4. טורפים את החלבון לקצף רך, ומקפלים לתערובת הריקוטה
5. משטחים את התערובת בתבנית, ואופים 30 דקות, עד שהעוגה מתייצבת
6. מצננים 5 דקות לפני שחותכים לרבעים
לרטטוי:
7. מחממים במחבת טפלון גדולה את השמן, ומאדים את הבצל והשום תוך
ערבוב, עד שהבצל מתרכך
8. מוסיפים את הפלפל, הזוקיני והחציל, ומערבבים עד שהירקות מתרככים. מתבלים את
הירקות, ומוסיפים את הרסק, שימורי העגבניות והציר
9. מבשלים בבעבוע קל במשך 10 דקות, עד שהרוטב מסמיך. טועמים, ומשפרים תיבול
לכדורי הדג:
10. מערבבים בקערה את כל המרכיבים פרט לשמן לתערובת אחידה
11. בעזרת ידיים לחות מעצבים את התערובת לכדורים בקוטר 3 ס"מ, ומניחים על מגש
12. מחממים במחבת את השמן, ומטגנים את כדורי הדג, מעט בכל פעם, עד שהם שחומים
מכל הצדדים
13. מגישים עם הרטטוי ועוגת הריקוטה
14. בתאבון
מגיש: סיטרין
מקור: איילת לטוביץ'
שתף את המתכון