הוראות הכנה
מרכיבים
1 קילו תותים יפים וקשים
1 קילו סוכר
מיץ מלימון
אופן ההכנה
רוחצים את התותים, מורידים את העלים.
שמים את התותים בסיר ושופכים מעליהם את הסוכר, משאירים כמה שעות במקרר.
מוציאים את התותים מהמקרר ושמים על האש אחרי שהם היו מעט בחוץ והגיעו לטמפ' החדר
מבשלים אותם על אש קטנה כשעה תוך כדי בחישה מדי פעם, בכף עץ.
לאחר שעה של בישול מוסיפים את מיץ הלימון.
הריבה מוכנה כאשר היא מגיעה לנקודת הקרישה הנכונה, איך בודקים את זה? לוקחים בכף מעט מנוזלי הריבה, ממתינים כמה שניות ואז הופכים את הכף, אם הנוזל לא נשפך ממנה אלא נשאר צמיג על הכף סימן שזה מוכן.
לוקחים צנצנת זכוכית!! בגודל המתאים ומעקרים אותה ע''י חיטוי במים רותחים ומניחים ליבוש
מלא.
מעמידים בצנצנת כף ניקה כיד למנוע התפוצצות ומעבירים לתוכה את הריבה החמה, סוגרים מיד את הצנצנת עם מכסה ונותנים לריבה להתקרר על השיש.
אחרי הצינון מקררים במקרר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
