קציצות הסלמון המבושלות מתאימות גם למנה ראשונה בשבת וגם לארוחת יום חול. brאפשר להגישן עם תוספת של ירקות, פתיתים או קוסקוס, ועל אף שמומלץ לאכול אותן כשהן brחמות, הן טעימות גם כשן מוגשות קרות. br brאני לא חובב דגים גדול, אך בתשעת הימים שקדמו לתשעה באב זו הייתה כמעט האופציה היחידה. brלכן שלפתי מהמגירה את אחד ממתכוני הדגים המועדפים עליי: קציצות סלמון מבושלות, שמתאימות br גם למנה ראשונה בשבת וגם לארוחה ביום חול. brהקציצות הללו מבושלות עם ירקות ברוטב, והן מתאימות גם לארוחה שלפני צום, עם תוספת של brירקות, פתיתים או קוסקוס מבושל בצדן. br br
|
|
|
|
קציצות הסלמון המבושלות מתאימות גם למנה ראשונה בשבת וגם לארוחת יום חול. brאפשר להגישן עם תוספת של ירקות, פתיתים או קוסקוס, ועל אף שמומלץ לאכול אותן כשהן brחמות, הן טעימות גם כשן מוגשות קרות. br brאני לא חובב דגים גדול, אך בתשעת הימים שקדמו לתשעה באב זו הייתה כמעט האופציה היחידה. brלכן שלפתי מהמגירה את אחד ממתכוני הדגים המועדפים עליי: קציצות סלמון מבושלות, שמתאימות br גם למנה ראשונה בשבת וגם לארוחה ביום חול. brהקציצות הללו מבושלות עם ירקות ברוטב, והן מתאימות גם לארוחה שלפני צום, עם תוספת של brירקות, פתיתים או קוסקוס מבושל בצדן. br br
|
הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים לדג:
1 ק"ג דג סלמון טחון
בצל בינוני קצוץ
3 שיני שום כתושות
2 ביצים
פירורי לחם משתי פרוסות לחם יבשות
כפית שטוחה של מלח
כ-¼ כפית פלפל שחור
כפית סוכר גדושה
החומרים לירקות ולרוטב:
בצל בינוני קצוץ
4 שיני שום קצוצות
2 גזרים חתוכים לרצועות
קישוא בינוני חתוך לרצועות
2 פלפלים, אחד ירוק ואחד אדום, חתוכים לרצועות
3 עגבניות בשלות מרוסקות
קופסת רסק עגבניות של 100 גר'
מלח, פלפל שחור וסוכר לפי הטעם.
אופן ההכנה
מערבבים את כל החומרים לדג יחד לתערובת אחידה, ומתחילים לטפל בחומרים לרוטב.
מטגנים את הבצל במעט שמן עד שיזהיב. מוסיפים את השום, הגזר, הקישוא והפלפלים, ומאדים אותם. לבסוף מוסיפים את העגבניות ואת שאר חומרי הרוטב. מוסיפים ליטר מים ומביאים לרתיחה קלה. מנמיכים את האש ונותנים לרוטב להתבשל מעט. מערבבים מדי פעם.
יוצרים כדורים מתערובת הקציצות ומניחים אותם בסיר מעל הירקות. מביאים שוב לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ונותנים לדג להתבשל כחצי שעה. ייתכן שהמים יתאדו, ותצטרכו להוסיף מעט מים במהלך הבישול. שימו לב שהדג לא יתבשל זמן רב מדי.
מומלץ להגיש את התבשיל חם, אבל הדג טעים גם קר. מי שאוהב ירק יכול להוסיף לתבשיל בסוף ההכנה מעט כוסברה או פטרוזיליה קצוצות, או לפזר אותן מעל צלחת ההגשה.
חובבי ה"גפילטעפיש" יכולים להוסיף לרוטב שני בצלים, שלושה גזרים חתוכים לפרוסות, ליטר מים ומלח, פלפל וסוכר לפי הטעם:
מרתיחים את המים עם כל החומרים ומניחים לרוטב להתבשל מעט. אז יוצרים קציצות מתערובת הדג, וממשיכים בהכנה, כמו שמפורט לעיל. הקציצות טעימות ועדינות יותר מקרפיון.
מגיש:
מקור: צבי שיף , אתר סקופ
שתף את המתכון
