הוראות הכנה
מרכיבים
12 תאנים טריות
200 מ"ל יין אדום
100 מ"ל מים
1 מקל קינמון
1 כוכב אניס
1 פלפל אנגלי
1 כף דבש קל
חמרים לבצק ה"פילו":
4 דפי "פילו", מופשרים (בצק דקיק ללא שומן)
שמן אגוזים להברשה
כלים:
תבניות מיועדות ל"מאפינס"(לא מאלומניום).
אופן ההכנה
מחממים את תנור האפיה ל-200°c.
מסדרים את התאנים בסיר, יוצקים יין, תבלינים ודבש ומבשלים עם המים עד שהיין מסמיך והרוטב מצטמצם.
מצננים.
מברישים בין כל שני דפי "פילו" בשמן אגוזים . חותכים ל 6 ריבועים. מרפדים את 12 תבנייות ה"מאפינס" בריבוע "פילו" כפול ואופים (200°c) עד שמזהיב.
מניחים כל תאנה בתוך כוסית "פילו" אפוייה ויוצקים עליה את הרוטב לתוך הכוסית.
מגישים ונהנים.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: דר רני פולק, שף הדסה אופטימל (תיקונים קלים שלי)
שתף את המתכון
