הוראות הכנה
מרכיבים
פילה סלמון טרי כ 75 גרם למנה
לימון סחוט
תפוז סחוט או מיץ טבעי (לא בעונה)
שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
צלפים
אופן ההכנה
מנקים את הדג מעור (ממולץ בחום להפיל את המעמסה הזאת על המוכר בחנות) ומשאיריות עצמות.
פורסים דק מאוד.
מכינים וינגרט משתי כפות מיץ לימון, כף מיץ תפוזים ושתי כפות שמן זית. מערבבים עם הדג ושומרים במקרר. (מי שאוהב את טעם הדג החי יעשה פעולה זו כחמש דקות לפני ההגשה, אחרים יכולים להשרות את הדג ברוטב מספר שעות - למעשה הוא מתבשל בהשריה).
מצמצמים לחצי את שארית המיץ עם שתי כפות סוכר , מוספים מלח גס ופלפל גרוס ושומרים להגשה.
הגשה - מסדרים בצלחת ארבע פרוסות בשתי-וערב, מוסיפים להם מהרוטב של ההשריה, מוספים מעל ומסביב מהרוטב השני, מקשטים בשמן זית וכפית צלפים משומרים.
התקבלה מנה יפיפיה, צבעונית וטעימה.
מגישים עם פרוסות לחם שום.
מגיש:
מקור: אלה - גיסתי
שתף את המתכון
