הוראות הכנה
מרכיבים
4 ק"ג דגי קרפיון קטנים
1 כפית מלח
¼ כפית פלפל לבן
4 כפות קמח מנופה
1 ביצה טרופה
1 כוס פירורי בצק עלים אפוי *
אופן ההכנה
מנקים את הדגים מקשקשים.חותכים חתך ליד ראש הדג וכן חתך עמוק לאורך הגב,כולל עצם השדרה. פותחים את הדג לשניים ומפרידים את הדג לשני חצאים. מתבלים את הדג במלח ובפלפל,טובלים בקמח ואחר בביצה ולבסוף בפירורי בצק עלים,מטגנים בשמן.
מגישים עם פלחי לימון.
* מרדדים 200 גרם בצק עלים לעלה בעובי ¾ ס"מ,מרטיבים במעט מאוד מים תבנית אפיה של התנור.שמים את עלה הבצק בתבנית ואופים עד להזהבה יפה,מצננים ומפוררים את הבצק.
מגיש:
מקור: תנובה
שתף את המתכון
