הוראות הכנה
מרכיבים
4 פילאטים של דג אמנון טרי
כוס וחצי שמן זית
4 שיני שום שלמות
בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות
3 עגבניות מגוררות בפומפיה דקה
חצי כוס קמח לקימוח
כף כוסברה קצוצה דק
קורט פפריקה חריפה
כוס טחינה גולמית
3 כוסות ציר דגים [ לבשל את ראש הדג והשאריות עם גזר אחד 2 שיני שום 4 עלי טימין וכף סלרי 30 דקות ]
מלח
פלפל שחור
כף פטרוזליה קצוצה דק לקישוט
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפייה ל-200°c.
מטגנים בשמן את הבצל והשום ומוסיפים את העגבניות המגוררות .
מקמחים את פילה הדג מנערים משארית הקמח ומטגנים במחבת כאשר עור הדג כלפי מטה .
מוסיפים את הכוסברה ובוזקים פפריקה חריפה .
מערבבים היטב את הטחינה עם ציר הדגים ומוסיפים למחבת מתבלים במלח ופלפל.
מעבירים את המחבת לתנור (200°c) ואופים למשך כ-15 דקות .
מוצאים מסדרים בצלחת ומקשטים בפטרוזליה .
בתאבון !
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון
