הוראות הכנה
מרכיבים
מרינדה:
כוס לימון משומר
6 כפות חומץ
כף חרדל
4 שיני שום קצוץ
מלח
פלפל שחור
פלפל אנגלי
עלי דפנה
אורגנו
דג טונה פרוס לפרוסות דקות
ראש שום
4 כפות פפריקה מתוקה/ חריפה
כוסברה
2 פלפל אדום
מלח לפי הטעם
מים רותחים
אופן ההכנה
משרים את הטונה במרינדה כ 30 ד' כדי להיפטר מריחות לא נעימים ומטעמי לוואי.
לאחר שמוצאים את הטונה מהמרינדה יש לשטוף היטב, היטב, לפני הבישול.
מטגנים בסיר את השום, לאחר כחצי דקה מוסיפים את הפפריקה.
לאחר כדקה מוסיפים חצי סיר מים רותחים, ומוסיפים את הדג.
חותכים לרצועות את הפלפל האדום , ומוסיפים את הפלפל , הכוסברה והמלח.
ומוסיפים עוד מים רותחים עד שיכסו את הדג.
לבשל בחצי שעה הראשונה על להבה גבוהה וסיר ללא מכסה
ובשאר הבישול להבה בינונית-נמוכה, סיר מכוסה.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: רחלי
שתף את המתכון
