חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


אטריות טליאטלה ברוטב רוזה עם גורגונזולה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כמות קטנה של עגבניות צובעת את השמנת בוורוד, וגבינה כחולה מוסיפה עושר טעמים וסמיכות לרוטב. br brשימוש בחומרים משובחים משאיר צורך במעט מאוד עבודה.
אטריות טליאטלה ברוטב רוזה עם גורגונזולה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כמות קטנה של עגבניות צובעת את השמנת בוורוד, וגבינה כחולה מוסיפה עושר טעמים וסמיכות לרוטב. br brשימוש בחומרים משובחים משאיר צורך במעט מאוד עבודה.
הוראות הכנה
מרכיבים
25 גרם חמאה
2 עגבניות גדולות, קלופות וקצוצות לקוביות קטנות
250 גרם שמנת מתוקה לקצפת
150 גרם גבינת "גורגונזולה" ( או גבינה כחולה אחרת) מפוררת ביד
מלח ופלפל שחור
500 גרם אטריות "טליאטלה" (יש גם "טריקולור")
להגשה:
עלי בזיליקום טריים
גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה
ממיסים במחבת , או בסיר קטן את החמאה ומטגנים קוביות העגבניות עד שהן מתחילות להתפרק ( כ-5 דקות).
מוסיפים את השמנת המתוקה וגבינת "גורגונזולה" ומערבבים עד שהגבינה נמסה לגמרי והופכת לחלק מהרוטב.
מתבלים במלח ובפלפל.
מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן, מסננים מוסיפים את הרוטב, מערבבים יחד על האש כדקה.
מעבירים לצלחות ומגישים עם עלי בזיליקום ובזיקה של גבינת פרמזן מגוררת.
מגיש: שרון שני
מקור: דורעם גונט ל-הארץ
שתף את המתכון