הוראות הכנה
מרכיבים
25 גרם חמאה
2 עגבניות גדולות, קלופות וקצוצות לקוביות קטנות
250 גרם שמנת מתוקה לקצפת
150 גרם גבינת "גורגונזולה" ( או גבינה כחולה אחרת) מפוררת ביד
מלח ופלפל שחור
500 גרם אטריות "טליאטלה" (יש גם "טריקולור")
להגשה:
עלי בזיליקום טריים
גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה
ממיסים במחבת , או בסיר קטן את החמאה ומטגנים קוביות העגבניות עד שהן מתחילות להתפרק ( כ-5 דקות).
מוסיפים את השמנת המתוקה וגבינת "גורגונזולה" ומערבבים עד שהגבינה נמסה לגמרי והופכת לחלק מהרוטב.
מתבלים במלח ובפלפל.
מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן, מסננים מוסיפים את הרוטב, מערבבים יחד על האש כדקה.
מעבירים לצלחות ומגישים עם עלי בזיליקום ובזיקה של גבינת פרמזן מגוררת.
מגיש:
מקור: דורעם גונט ל-הארץ
שתף את המתכון
