הוראות הכנה
מרכיבים
300 גרם ראשי קלאמרי טריים
כוס קמח
כפית מלח
כפית פלפל שחור
שמן לטיגון עמוק
למטבל:
3 כפות חלב קוקוס
3 כפות מיונז, רצוי תוצרת בית
2 כפות מיץ ליים או לימון
פלפלון צ'ילי אדום חריף, קצוץ דק מאוד ( או יותר, לפי הטעם)
2 כפות עירית , קצוצה דק
3 כפות כוסברה, קצוצה דק
אופן ההכנה
מניחים בשקית את הקמח, המלח והפלפל ומערבבים.
מערבבים בקערית את כל חומרי המטבל, טועמים ומתקנים תיבול.
מחממים את השמן בסיר טיגון או בווק.
מכניסים את ראשי הקלאמרי לשקית עם תערובת הקמח ומשקשקים היטב, כך שהקלאמרי יצופה בקמח.
כשהשמן חם מאוד, מנערים את הקלאמרי מעודפי הקמח ומטגנים, רק עד שהקלאמרי עשוי ופריך ( כדקה).
מעבירים למסננת, ואז למגבת נייר לספיגת השמן.
אוכלים מייד עם הרוטב לטבילה.
מגיש:
מקור: דועם גונט ל-הארץ
שתף את המתכון
