הוראות הכנה
מרכיבים
3 חצילים בינוניים בשרניים (עבים), אני מעדיפה חצילים באלדי, טעמם משובח יותר
כף מלח
3 שיני שום כתושות
2 בצלים גדולים חצויים פרוסים
3 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות
½ כוס שמן זית
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים דק
מלח
פלפל שחור
לרוטב:
3-4 כפות מיץ לימון
½ כפית סוכר (עדיף חום)
1/3 כוס מים
מחבת
תבנית חסינת אש מרופדת בנייר אפייה
קערה עם מי קרח
מסננת
מגבות נייר
קערה
נייר כסף לאפייה
אופן ההכנה
1. מסירים את גבעולי החצילים, שוטפים היטב, חוצים לאורך
2. בגב החציל משאירים רווח של ½1 ס"מ משני הצדדים, חורצים חריץ לאורך החציל
(להזהר לא ליצור פתח בתחתית)
3. להמליח את החצילים (למניעת מרירות), להשהות מעט, ולהכניסם לקערה עם מי קרח
ל-20-30 דקות (לשמירה על צורתם)
4. מסננים מן המים, מייבשים במגבות נייר.
5. מטגנים את הבצל להזהבה במחצית מן השמן, לקראת סוף הטיגון להוסיף את השום הכתוש
לערבב, לכבות את האש, להעביר לקערה
6. להוסיף לקערה את העגבניות ומחצית מכמות הפטרוזיליה, מתבלים ומערבבים
7. מחממים את השמן שנותר, מטגנים את סירות החצילים עד להשחמתם.
8. מניחים את החצילים בתבנית, ממלאים את החריץ בתערובת העגבניות, יוצקים את המים
מעורבבים בסוכר ומי הלימון, מכסים בנייר כסף ואופים כ-50 דקות בחום של 160°c , מדי
פעם מוזגים מן הרוטב על החצילים (למניעת התייבשותם)
9. מצננים, מגישים, מעטרים בפטרוזיליה קצוצה
10. בתיאבון
מגיש:
מקור: אימי זצל
שתף את המתכון
